Comité van Aanbeveling

Onderstaande bekende mensen zijn trots als lid van ons Comité van Aanbeveling hun naam te verbinden aan Extinction Rebellion, en treden op als ambassadeur voor de beweging.

Ik ondersteun de mensen van Extinction Rebellion van harte. Klimaatverandering zal samenlevingen ontwrichten en de biodiversiteit halveren als we niet versneld in actie komen. Dat is alles wat XR vraagt en dat is hard nodig!

Marjan Minnesma
Directeur Urgenda

Marjan Minnesma

Vanuit een fundamentele visie geweldloos en met respect voor eenieder streven naar de urgent noodzakelijke transformatie van onze samenleving, met daarbij een hoofdrol voor burgerberaden, dat spreekt me bijzonder aan in Extinction Rebellion.

Maurits Groen
Duurzaam ondernemer

Maurits Groen

Leiderschap zit in pioniers. Zij creëren doorbraken die anderen voor onmogelijk houden. Daarom is het werk van Extinction Rebellion zo belangrijk: ook dat is leiderschap en dat zal tot doorbraken leiden. Daarom steun ik Extinction Rebellion van ganser harte.

Prof. dr. ir. Jan Rotmans
Hoogleraar

Jan Rotmans

Niet alleen de politiek heeft een taak, maar wij allemaal. We moeten zorgen dat het tot iedereen doordringt hoe urgent de ecologische en klimaatcrisis is. En dat die kan worden opgelost. Gelukkig hebben we Extinction Rebellion: zij rebelleren tegen het vervuilende gedrag dat decennialang vanzelfsprekend was. Luister naar wat ze te zeggen hebben en doe met ze mee.

Jan Terlouw
Oud-politicus en schrijver

Jan Terlouw