Actietraining 15 april Almere

We raden je aan om – voordat je meedoet aan burgerlijke ongehoorzaamheidacties – eerst een actietraining te volgen. Extinction Rebellion vindt het belangrijk dat deelnemers goed voorbereid zijn. Doe dus deze actietraining en ontdek daarbij ook in welke rol(len) je mee wilt en kunt doen in onze acties.

Voor iedereen
De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud van de training
Tijdens de NVDA training zullen we ons voorbereiden om veilig en gerust te blijven tijdens acties, en om effectief en efficiënt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan de veiligheidsrisico’s, juridische informatie, het vormen van en werken met “affiniteitsgroepen” en het oefenen van actietactieken.

Praktische info
De NVDA training op zaterdagmiddag 15 april 2023 begint om 13:30 uur en eindigt rond 17:00 uur. Misschien eten we vooraf rond 13:00 met wie dat wil. Deelname aan de training is gratis.
Zaalruimte is nog niet geregeld, daarover informeren we je ZSM.
> > > > > Meld je SVP aan per e-mail i.v.m. zaalcapaciteit.

Aanvullende informatie om het geleerde in de praktijk te brengen:

Volgende A12-actie
De zesde A12-blokkade was op zaterdag 11 maart in Den Haag met ruim tweeduizend mensen. We eisten een direct einde aan de jaarlijkse 17,5 miljard euro fossiele subsidies. En als de regering de eis niet inwilligt, komen we terug. Weet je dat je wilt meedoen? Ga dan in het Telegram-kanaal.
Meer informatie: https://a12blokkade.nl

Kappen met kolen
Elke wagonlading kolen die wordt verstookt, leidt tot meer opwarming, meer milieuschade en meer gezondheidsschade. Wat we doen, is daarom simpel. We blokkeren kolentreinen, zodat deze hun schadelijke lading niet kunnen vervoeren. Dit doen we door middel van estafetteblokkades, waarbij steeds maar één persoon op het spoor zit. Iedereen kan meedoen, ook als je niet op het spoor wilt zitten.
Meer informatie: www.kappenmetkolen.nl

Details
Date:

April 15

Time:

13:30 - 17:00

Event Category:

Training

Organizer

Extinction Rebellion Almere

Email: xralmere@protonmail.com

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join