Actietraining

Action Training Training or Lecture

22 January 2023

11:00 to 15:00

Rhoneweg 6, Amsterdam

Price: Free

New rebels are welcome
In aanloop naar de volgende Stop Fossiele Subsidies: blokkade A12 in Den Haag (28 januari) is het weer tijd voor nog een actietraining in Amsterdam! Zondag 22 januari in Studio 3 (naast De Sering, Rhoneweg 6), als onderdeel van het grote XR Community Weekeinde. Ook voor deelname aan andere acties is deze training 100% geschikt.Wil je meedoen met de acties van XR, dan is het zeer aan te raden van tevoren een Actietraining te hebben gehad. Om het even of je aan acties wil meedoen met een hoog risico op arrestatie, of juist niet. En ook als je dat voor jezelf nog niet helder hebt, is deze training dé plek om daar achter te komen.

Tijdens de training leer je alles over

🔴 hoe het is om mee te doen met een XR-actie en hoe we die organiseren,
🔴 wat een Affiniteitsgroep is en wat het nut is tijdens een actie,
🔴 wat de juridische gevolgen zijn van burgerlijke ongehoorzaamheid,
🔴 hoe we bij XR aankijken tegen geweldloosheid en waar jij zelf de grens trekt,
🔴 de-escalatietechnieken die je kunt inzetten.
We zullen je er alles over vertellen! We doen wat oefeningen en er is voldoende tijd voor vragen. Na de training is de opzet dat je voor jezelf helder hebt of je mee gaat doen aan een verstorende actie, en zo ja, dat je daarvoor de juiste 'tools' hebt gekregen .

De training vindt plaats in Studio 3, naast De Sering (Rhoneweg 6, Amsterdam) van 11:00 tot 15:00 uur. Halverwege de training is er een lunchpauze van 45 minuten.

Voor iedereen voor wie XR helemaal nieuw is, is er voorafgaand aan de training een korte introductie (ook in het Nederlands) op dezelfde locatie, van 10:00 tot 11:00.

 
Belangrijke aanvullende info:

Voor iedereen die wil deelnemen aan de A12-actie op 28 januari is er een speciale Signalgroep. In die groep krijg je alle relevante informatie, zoals datum en link voor de actie-briefing, een paklijst, belangrijke updates en zo meer.

Wil je meedoen op de 28ste, dan kun je je hier voor die groep aanmelden: https://signal.group/#CjQKIJIjoz0Ggz5Pd4TtcsxwxvC99D8EaupJaxp9u4aFzoc0EhBSTVBwCsoecK9hAymPCwWI

Location

Rhoneweg 6, Amsterdam