Actietraining

XR kenmerkt zich door het organiseren van massale burgerlijke ongehoorzaamheid en geweldloze directe actie. Om je comfortabel en veilig te laten voelen tijdens onze acties, is het belangrijk om aan een van onze Actietrainingen deel te nemen.

In deze training zullen we zowel theorie als praktijk behandelen. Op de agenda staat onder andere:
– Geweldloosheid
– Waarom we verstorende acties houden
– Belang en werking van Affiniteitsgroepen
– Juridische aspecten
– Rollenspel-oefeningen en de-escalatie technieken
Tijdens de training is er gelegenheid om nieuwe Affiniteitsgroepen te vormen en/of om je bij een bestaande groep aan te sluiten. Neem dus vrienden, familie en buren mee om samen in een affiniteitsgroep te komen!

Ook als je nog twijfelt of deze vorm van actievoeren bij je past, is de training geschikt – er is namelijk veel ruimte in het programma om je eigen grenzen en voorkeuren te verkennen.

PROGRAMMA EN TIJDEN
De training duurt 4 uur plus een lunchpauze, we verwachten dat iedereen de volledige training volgt vanwege alle kleine belangrijke aspecten. Neem je eigen lunch mee!
Omdat de training plaatsvindt op het terrein van het Aardehuis-ecodorp, is er voor de liefhebbers na afloop van de training nog een rondleiding.
Deur open: 10:00 uur
Aanvang training: 10:30 uur
Einde training: 15:00 uur

KOSTEN EN INSCHRIJVING
De training is gratis, het is mogelijk om voor de locatiehuur, koffie en thee naar draagkracht een vrijwillige donatie te doen.
Meld je via dit formulier aan:
https://forms.gle/VTaSYcpXaDsuNWsv5
Om te weten hoeveel mensen er komen en je zo nodig last-minute nog te kunnen bereiken.

TAAL
Deze training wordt in het Nederlands gegeven.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID
De training vindt plaats in Het Middenhuis in Olst. De intercity Zwolle-Roosendaal stopt ieder half uur in Olst, in beide richtingen. Vanaf de trein is het 8 minuten lopen.

Details
Date:

October 9

Time:

10:00 - 15:00

Event Category:

Training

Event Tags:

Actietraining, Affiniteitsgroep, geweldloze directe actie, NVDA

Organizer

Extinction Rebellion Deventer

Email: xrdeventer@protonmail.com
Venue

Het Middenhuis

Rietgors 22

Olst

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join