Action Training in Amersfoort (Nederlands)

Zolang Schiphol geen rechtvaardig transitieplan heeft om te stoppen met vervuilen en zich blijft verzetten tegen een groene toekomst, is het aan ons om vreedzaam actie te voeren. Als we samenkomen en de handen ineen slaan, kunnen we de macht van deze grote vervuiler breken. We hebben 5 november uitgekozen om massaal actie te voeren. Doe mee aan een actietraining om goed voorbereid te zijn!

Schiphol heeft zijn zaakjes niet op orde. Lange wachtrijen en chaos zijn al maanden in het nieuws. De schade aan klimaat, natuur en gezondheid wordt al jaren genegeerd. Het staatsbedrijf de Schiphol Group, blijft vervuilen, ook al heeft Nederland het klimaatakkoord van Parijs ondertekend. Overal zijn grote veranderingen nodig, zeker in de luchtvaart. Ook de Schiphol Group moet opstaan en stoppen met vervuilen. Vliegen is niet langer acceptabel. Daarom komen we samen in actie voor een groenere en eerlijkere toekomst, voor betere lucht, meer rust en meer treinen.

We raden je aan om eerst een training te volgen voordat je meedoet aan een burgerlijke ongehoorzaamheidactie. Daarom zullen Extinction Rebellion en Greenpeace een serie actietrainingen organiseren om goed voorbereid te zijn. Het zal mensen ook de kans geven om te ontdekken of ze mee willen doen aan de actie op Schiphol.

De training is geschikt voor verschillende ervaringsniveaus. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden deel te nemen aan een actietraining. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun ervaringen te delen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Dus als je mee wilt doen aan de actie op Schiphol, overweeg dan om een training te volgen – niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten! Tijdens de training zullen we ons voorbereiden om veilig te blijven tijdens de actie, maar ook om effectief en effici├źnt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan het uitleggen van veiligheidsrisico’s, juridische informatie, het vormen van en werken met “affiniteitsgroepen” en het oefenen van specifieke actietactieken.

De training begint om 19:00 uur en eindigt om 21:30 uur. De training zelf is gratis, maar om de locaties waar we gehost zullen worden te steunen, is een kleine donatie of het kopen van een drankje in hun ruimte altijd welkom en wordt gewaardeerd. Het is erg belangrijk om je in te schrijven voor de training: als er te weinig inschrijvingen zijn kan de training niet doorgaan. Er is een maximum aantal deelnemers (25), als je zeker wilt zijn van een plaats, schrijf je dan zo snel mogelijk in!

Aanmelden kan hier: https://www.eventbrite.co.uk/e/tickets-action-training-amersfoort-nederlands-431569996477

Details
Date:

October 26

Time:

19:00

Event Category:

Training

Organizer

Extinction Rebellion Amersfoort

Email: xramersfoort@protonmail.com
Venue

De War

Heiligenbergerweg 34

Amersfoort, Netherlands, 3816 AK

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join