De-escalatietraining

Training or Lecture

13 August 2023

13:30 to 16:30

Vispoortplein 16, Zutphen

Price: Free

Less suitable for new rebels. View all events for new rebels
Bij acties kunnen spanningen met omstanders, met de politie of tussen rebellen onderling behoorlijk oplopen. Soms komt daarmee zelfs het vreedzame karakter van onze acties in gevaar.

Tijdens deze training leer je wat je kunt doen om te voorkomen dat gespannen situaties uit de hand lopen. Via oefensituaties ontdek je hoe de-escaleren werkt, wat je in heel verschillende situaties kunt doen en of de-escalator een rol is die je tijdens acties wilt oppakken. We doen kleine stukjes theorie en zijn verder vooral interactief bezig. Je krijgt geen lijst van scenario's mee, want situaties zijn vaak onvoorspelbaar.

Je kunt deelnemen als je een actietraining hebt gevolgd en aan een XR-actie met hoog risico op aanhouding hebt deelgenomen.

Vooraf aan de training van 12:30 tot 13:30 kunnen mensen die dat willen, mee-eten. Met het potluck-principe: iedereen brengt genoeg eten mee voor 1 persoon, en kan dan van elkaars gerechten eten.

Taal: De voertaal is Nederlands. Er komen geen Engelse versies van deze training.

**Aanmelden verplicht** er zijn maximaal 20 plekken, voor deze datum van de training liefst voor 11 augustus 23:59, via dit formulier: https://cryptpad.fr/form/#/2/form/view/f7Wx8wfRv6DAXf1lcY06dAEjf44NTu0wSp61a2syvUo

**We laten je via de mail een dag van tevoren weten of er plek voor je is. Als er teveel mensen zijn selecteren we op basis van locatie, om de kennis een beetje te spreiden.**

Location

Proeflokalen, Vispoortplein 16, Zutphen


Organizer

Extinction Rebellion NL