Klimaatwake week 9

De verkiezingsuitslag in maart was een klap in het gezicht van iedereen met een ‘groene stem’. Maar nu is het belangrijk om de politieke partijen te laten zien dat we ons er niet zomaar bij neer leggen. 24 uur per dag zullen wij waken om erop toe te zien dat er een kabinet gevormd wordt die de klimaatcrisis en ecologische crisis serieus neemt. Al vanaf 19 april staan er elke dag twee mensen te waken bij het Catshuis en ‘s nachts waken mensen thuis door via een livestream.
Hoe ziet zo’n wake er precies uit?
Overdag tussen 08:00 en 20:00 (shifts van 3 uur): Je gaat naar het Catshuis in Den Haag en neemt de sjerp over van de vorige waker om te beginnen aan jouw drie uur durende waakshift. Samen met je medewaker breng je de tijd door met gesprekken over jullie gedeelde zorgen, over wat jullie hoop geeft of over manieren om de wereld te verduurzamen. Jullie delen een moment van stilte of gaan een gesprek aan met een voorbijganger. De sfeerbeheerder zorgt ervoor dat alles goed verloopt en is er om te zorgen dat iedereen comfortabel is.
‘s Nachts tussen 20:00 en 08:00 (shifts van 2 uur): Je logt in op de livestream met de gegevens die we naar je gemaild hebben. Je maakt een kort praatje met de vorige wakers en dan neem je samen met jouw medewaker de wake over. Je steekt een kaarsje aan en waakt in stilte of je voert een gesprek met de andere waker. Je leest een gedicht voor of een stuk uit een boek of je neemt een moment om te mediteren. Na twee uur waken zit je shift erop en word je overgenomen door de volgende wakers.
Dit is een tijd van rouw. Van verdriet om wat er gebeurt met onze planeet en haar bewoners. Een tijd van medeleven met de mensen die het hardst geraakt worden door de klimaatcrisis. Maar ook een tijd van bezinning, van stilstaan bij wat belangrijk is en weten dat we met elkaar verbonden zijn.
Met onze wake geven we een signaal af aan de formerende partijen: vorm een kabinet die deze crisis de hoogste prioriteit gaat geven!
Je aanmelden voor de actie kan hier: http://deklimaatwakers.nl/inschrijven-klimaatwaker/

Details
Start:

June 14 - 0:00

End:

June 21 - 0:00

Event Category:

Action, Meeting

Organizer

Extinction Rebellion NL

Email: info@extinctionrebellion.nl
Venue

Catshuis

The Hague, Netherlands

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join