Lezing: Klimaat en ecologische crises – hoe zit het en wat kunnen we doen

Lezing over de klimaat- en ecologische crises in relatie tot corona: hoe zit het en wat kunnen we doen? Waarom kunnen we na corona niet terug naar normaal? Hoe is corona gelinkt aan klimaatverandering?
Onze wereld kampt met allerlei crises: de klimaatcrisis, ecologische crisis, sociaal-economische crisis, en nu de coronacrisis. Een crisis die bedreigt wat ons dierbaar is, en voor velen hun inkomen, hun gezondheid, of hun leven op het spel zet. Een crisis die de scheuren in onze samenleving, in ons systeem blootlegt, en de meest kwetsbaren het hardst treft. Nederland is aan het teruggaan naar “normaal” en veel andere landen zijn ook bezig uit lockdowns te komen. Wij vinden dat we niet terug kunnen naar hetzelfde normaal als hiervoor, maar een nieuw normaal moeten creëren.
In dit praatje gaan we in op de overlappende crises die ons bedreigen, hoe we kunnen werken aan een andere toekomst dan het doembeeld dat we zo vaak als onontkoombaar zien, en hoe we hier allemaal samen uitkomen.
Inloop vanaf 19:00 uur.
Uiteraard zullen de coronamaatregelen nageleefd worden tijdens dit evenement
Details
Date:

August 24

Time:

19:30 - 21:30

Event Category:

Talk

Organizer

Extinction Rebellion Amersfoort

Email: XRAmersfoort@protonmail.com
Venue

De War

Geldersestraat 6

Amersfoort

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join