Strijd voor klimaatrechtvaardigheid: lessen uit de beweging

Na maanden van werk komt het klimaatalarm steeds dichterbij. De plannen zijn ambitieus en de aanpak vernieuwend: in meer dan dertig steden organiseren lokale coalities hun eigen klimaatalarm. In het verleden hebben we gezien dat een succesvolle klimaatmars of staking snel van hoogtepunt voor de beweging naar groot verlies van momentum kan omslaan. Het is van belang dat we ook op de lange termijn vruchten kunnen plukken van alle tijd en moeite die in het coalitiewerk en mobilisatie voor het Klimaatalarm is gestopt.
De afgelopen 10 jaar heeft de beweging belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. We hebben verschillende strategie├źn uitgetest, nieuwe groepen zijn opgekomen en internationale solidariteit is gegroeid. Wat zijn de belangrijke momenten of kantelpunten geweest en welke lessen kunnen we hieruit trekken? Hoe verhoudt onze strategie als Nederlandse klimaatbeweging tot ontwikkelingen die we in andere landen zien? Hoe verschillen de plannen en organisatie voor het klimaatalarm van andere massamobilisaties? En hoe zorgen we ervoor dat we als beweging sterker hieruit komen en niet ons momentum verliezen?
Sprekers:
– Liset Meddens, FossielVrij NL
– Anneke, Code Rood / Klimaatcoalitie Utrecht
– Yana, verschillende internationale bewegingen
Details
Date:

February 24

Time:

20:00 - 22:00

Event Category:

Talk

Venue

Online

Online

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join