Talkshow Generatie XYZ met o.a. Anuna de Wever

Talkshow met de leukste mensen van de oude en nieuwe jeugd van tegenwoordig. Met o.a. Anuna de Wever, voorvrouw van Fridays for Future in België en afgevaardigden van verschillende jongerenbewegingen.
Jongeren hebben de toekomst, wordt altijd gezegd. Maar is dat wel zo? Kunnen ze later wel een baan vinden? Een eigen huis? De studieschuld afbetalen? Op een leefbare planeet wonen? Mark Rutte riep op tot een revolutie, maar hoe dan? Massaal de straat op, de stemgerechtigde leeftijd verlagen of de kop in het zand? En kunnen we coalities smeden tussen generaties ondanks coronastress?
Tijdens de talkshow is er een interview met Anuna de Wever, die afgelopen zomer samen met Greta Thunberg met een open brief de Europese leiders opriep tot actie. Ook te gast zijn Lena Hartog, van

Collaction

, Linda Moerland van

Extinction Rebellion NL

, Sara Schneemann van @De Jonge Klimaatbeweging (winnaar van de Duurzame Top 100), Jesse van Schaik van

Fridays for Future Nederland

, Dione Zijp van

Youth For Climate

, kersverse klimaatambassadeurs Frederiek de van der Schueren en Julia Kantelbergen, Devika Partiman van

Stem op een Vrouw

. Kauthar Bouchallikht presenteert het programma.
Met een optreden van de nieuwste cabaretsensatie, n00b. Deze twee talentvolle studentes, Laura Bakker en Isabelle Kafando, nemen je in een daverende performance mee langs de tegenwoordige tijdsgeest met hiphop, techno en gevoelige chansons over onzekerheid, Greta Thunberg, het coronavirus, woke zijn, en je moeder.

Details
Date:

October 17

Time:

20:30 - 21:30

Event Category:

Talk

Organizer

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: contentxrams@protonmail.com
Venue

Tolhuistuin

IJpromenade 2

Amsterdam, Nederland, 1031 KT

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join