XR Nopulence – Uitsterven of Samenwerken

Onze wereld kampt met allerlei crises: de klimaatcrisis, ecologische crisis, sociaal-economische crisis, en nu de coronacrisis. Een crisis die bedreigt wat ons dierbaar is, en voor velen hun inkomen, hun gezondheid, of hun leven op het spel zet. Een crisis die de scheuren in onze samenleving, in ons systeem blootlegt, en de meest kwetsbaren het hardst treft. Nederland is aan het teruggaan naar “normaal” en veel andere landen zijn ook bezig uit lockdowns te komen. Wij vinden dat we niet terug kunnen naar hetzelfde normaal als hiervoor, maar een nieuw normaal moeten creëren.

 

Dit is een praatje over de realiteit van de klimaatcrisis en milieuvernietiging, gegeven door mensen betrokken bij Extinction Rebellion. We zullen een aantal recentere wetenschappelijke feiten en cijfers afgaan en uitleggen wat dit betekent voor de planeet, mensen en ons land. We zullen het hebben over wat hier aan gedaan kan worden en je de kans geven om iets te doen – en het heeft niets te maken met recyclen!

 

Extinction Rebellion (XR) is een geweldloze sociale beweging en is internationaal actief. Het doel van de Nederlandse tak is om de overheid eerlijk te laten zijn over de immense gevolgen van de klimaatcrisis en ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen, doen wat nodig is om biodiversiteitsverlies onmiddelijk te stoppen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen naar netto nul in 2025, en burgers laat beslissen over een rechtvaardige transitie door een Burgerberaad op te richten dat een leidende rol speelt in de besluitvorming.

 

Let op: Tijdens de training dragen we samen zorg voor voldoende afstand. Neem ook een mondkapje mee.
Aanmelden verplicht: Dit kan via deze link.
Dit praatje is onderdeel van de lancering van Nopulence, een label van niks. Na dit praatje kun je doorgaan naar de workshop blockprinten van 14:00-17:00, gegeven op dezelfde locatie.
Details
Date:

September 27

Time:

12:00 - 13:30

Event Category:

Talk

Organizer

XR Amsterdam

Venue

de Balie

Kleine-Gartmanplantsoen 10

Amsterdam, 1017 RR

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join