Actietraining 17 januari 2023 Almere

Deze training is gericht op deelname aan de A12-blokkade in Den Haag op 28 januari 2023, maar is ook voor andere acties belangrijk en nuttig.

Voordat je meedoet aan burgerlijke ongehoorzaamheidacties is het verstandig eerst een actietraining te volgen. Extinction Rebellion wil dat deelnemers goed voorbereid zijn.

Voor iedereen
Deze non-violent direct action (NVDA) training is geschikt voor mensen met verschillende ervaringsniveaus. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun ervaringen in te brengen, nieuwe contacten te leggen en kennis en vaardigheden op te frissen. Een NVDA-training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud
Tijdens de training zullen we ons voorbereiden om veilig te blijven tijdens acties, en om effectief en efficiënt te handelen. We besteden aandacht aan de veiligheidsrisico’s, juridische informatie, het vormen van en werken met “affiniteitsgroepen” en het oefenen van actietactieken. En je kunt ontdekken in welke rol(len) je mee kunt en wilt doen in onze acties.

Praktische info
De NVDA-training op dinsdag 17 januari 2023 begint om 18:30 uur en eindigt om 22:00 uur. Vanwege de starttijd beginnen we samen met een hapje eten tijdens de kennismaking. We houden een potluck, dus iedereen neemt iets mee voor de gezamenlijke vegan/vegetarische maaltijd.

De training zelf is gratis, een kleine donatie wordt gewaardeerd. We vragen je in te schrijven voor de training i.v.m. zaalruimte en catering. Mocht je vervoer willen van een treinstation naar de stadsboerderij, stuur dan een mailtje: xralmere@protonmail.com.

Details
Date:

januari 17

Time:

18:30 - 22:00

Evenement Categorie:

Training

Organisator

Extinction Rebellion Almere

Email: xralmere@protonmail.com Phone: 0649854457
Locatie

Stadsboerderij De Kemphaan

Kemphaanpad 14

Almere, 1358 AC

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR