Actietraining 21 maart 2023 Almere

We raden je aan om – voordat je meedoet aan burgerlijke ongehoorzaamheidacties – eerst een actietraining te volgen. Extinction Rebellion vindt het belangrijk dat deelnemers goed voorbereid zijn. Doe dus deze actietraining en ontdek daarbij ook in welke rol(len) je mee wilt en kunt doen in onze acties.

Voor iedereen
De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud van de training
Tijdens de NVDA training zullen we ons voorbereiden om veilig en gerust te blijven tijdens acties, en om effectief en efficiënt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan de veiligheidsrisico’s, juridische informatie, het vormen van en werken met “affiniteitsgroepen” en het oefenen van actietactieken.

Praktische info
De NVDA training op dinsdagavond 21 maart 2023 begint om 19:00 uur en eindigt om 21:30 uur. Deelname aan de training is gratis.
We mogen Casa Casla gebruiken voor de training (adres: Weerwaterplein 3, Almere Stad).
 

Aanvullende informatie om het geleerde in de praktijk te brengen:

Eindhoven Airport 25 maart
Er is een Telegram kanaal waar iedereen in zit die deelneemt aan de luchthaven actie van 25 maart. In deze groep krijg je alle relevante informatie, zoals de datum en link voor de actie-briefing, een paklijst, belangrijke updates en meer. Stap in het Telegram-kanaal van deze actie.

Volgende A12-actie
De zesde A12-blokkade was op zaterdag 11 maart in Den Haag met ruim tweeduizend mensen. We eisten een direct einde aan de jaarlijkse 17,5 miljard euro fossiele subsidies. En als de regering de eis niet inwilligt, komen we terug. Weet je dat je wilt meedoen? Ga dan in het Telegram-kanaal.
Meer informatie: https://a12blokkade.nl

Kappen met kolen
Elke wagonlading kolen die wordt verstookt, leidt tot meer opwarming, meer milieuschade en meer gezondheidsschade. Wat we doen, is daarom simpel. We blokkeren kolentreinen, zodat deze hun schadelijke lading niet kunnen vervoeren. Dit doen we door middel van estafetteblokkades, waarbij steeds maar één persoon op het spoor zit. Iedereen kan meedoen, ook als je niet op het spoor wilt zitten.
Meer informatie: www.kappenmetkolen.nl

Details
Date:

maart 21

Time:

19:00 - 21:30

Evenement Categorie:

Training

Organisator

Extinction Rebellion Almere

Email: xralmere@protonmail.com
Locatie

Casa Casla

Weerwaterplein 3

Almere, 1324 EE

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR