Actietraining 26 augustus 2023 Lelystad

We gaan bijna weer massaal de A12 in Den Haag op om het einde te eisen van de fossiele subsidies. Ga je mee? Of wil je op een andere manier in actie komen?

Volg – voordat je meedoet aan burgerlijke ongehoorzaamheidacties – eerst een actietraining. Extinction Rebellion wil dat deelnemers goed voorbereid zijn. Doe dus deze training en ontdek in welke rol(len) je mee wilt en kunt doen.

Voor iedereen
De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud van de training
Tijdens de NVDA training zullen we ons voorbereiden om veilig en gerust te blijven tijdens acties, en om effectief en efficiënt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan de veiligheidsrisico’s, juridische informatie, het vormen van en werken met “affiniteitsgroepen” en het oefenen van actietactieken.

Praktische info
De NVDA training op zaterdag 26 augustus 2023 begint om 13:00 uur en eindigt uiterlijk 17:00 uur. We laten je nog weten of we lunchen met wie wil. De training is gratis, een eventuele kleine donatie wordt gewaardeerd.

XR Lelystad ziet uit naar je komst. Meld je SVP aan per e-mail.

Om het geleerde in de praktijk te brengen:
A12 actie vanaf 9 september
De achtste A12-blokkade is op zaterdag 9 september vanaf 12:00 uur. Opnieuw met duizenden mensen. Wij eisen een direct einde aan de jaarlijkse 30 miljard euro fossiele subsidies. Haalt de politie ons weg, en is de eis niet ingewilligd, dan komen we elke dag daarna terug.
Weet je al dat je meedoet? Ga dan in de Telegram-groep.
Meer informatie: https://a12blokkade.nl

Details
Date:

juli 26

Time:

13:00 - 17:00

Evenement Categorie:

Actietraining, Training

Organisator

Extinction Rebellion Lelystad

Email: xrlelystad@proton.me

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR