Actietraining

Actietraining Training of lezing

7 september 2023

17:30 tot 20:30

Amsterdam

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Algemene informatie

  • Date: Donderdag 7 september 2023

  • Time: 17:30-20:30

  • Locatie: UvA Science Park (je krijgt een e-mail met de exacte locatie)


Om je voor te bereiden op vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheidsacties met Extinction Rebellion organiseren wij deze actietraining. Wil je meedoen aan acties waar een risico op arrestatie bestaat, dan is het raadzaam om deze actietraining te volgen. Bovendien geeft het je de kans om te ontdekken of je wil deelnemen aan komende acties.

Voor iedereen

De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud training

Tijdens de training bereiden we ons voor om veilig te blijven tijdens de actie, maar ook om effectief en efficiënt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan het uitleggen van veiligheidsrisico’s, juridische informatie, het vormen van en werken met “affinity groups” en het oefenen van specifieke actietactieken. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor vragen.

Praktische informatie

Speciaal voor studenten en wetenschappelijk medewerkers. Graag eigen eten meenemen indien mogelijk, training wordt ook gegeven door UvA studenten en een post-doc.

Elke deelnemer dient zich individueel in te schrijven voor de actietraining via deze link. Je ontvangt geen bevestigingsmail na aanmelding.

Belangrijke aanvullende informatie

Weet je al zeker dat je na deze training wil meedoen aan de volgende A12-blokkade van 9 september? Meld je dan aan bij het Telegramkanaal. Algemene info over de actie van 9 september (en daarna) vind je op deze webpagina en informatie/achtergronden over de eis Stop Fossiele Subsidies en leuke promo-tools vind je op https://www.a12blokkade.nl/.

Locatie

Amsterdam