Actietraining

Actietraining Training of lezing

24 september 2023

18:30 tot 21:30

Olst

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
Op zondagavond 24 september geven we weer een Actietraining over geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid in Olst. Als je wil deelnemen aan de marathonactie op en naast de A12 in Den Haag of andere burgerlijk ongehoorzame acties (met kans op arrestatie), is het belangrijk dat je een Actietraining volgt. Twijfel je nog of het iets voor jou is? Na je deelname aan deze training kun je met kennis van zaken beslissen óf je aan een actie mee wilt doen.

Tijdens deze training leer je:

🌻hoe je je voorbereidt op een actie van Extinction Rebellion;
🌻wat geweldloosheid voor jou persoonlijk betekent, wat het is voor Extinction Rebellion en welke tactieken daarbij horen;
🌻hoe een eenvoudige blokkade in zijn werk gaat en wat er daarbij over je heen komt;
🌻hoe je tijdens een actie je mentale welzijn kunt waarborgen;
🌻wat een 'affiniteitsgroep' en een 'vinger' is en hoe deze groepen tijdens acties functioneren;
🌻hoe een arrestatie verloopt en hoe je om kunt gaan met politieaanwezigheid;
🌻wat juridische consequenties van een actie kunnen zijn.

Na de training ben je voorbereid om aan een  actie van Extinction Rebellion mee te doen.

De training duurt ongeveer 3 uur. We starten stipt om 18:30 uur. Je kunt inlopen vanaf 18:00 uur; koffie en thee staan dan klaar. Neem svp je eigen boterhammen/avondeten mee; bij deze training is het 100% toegestaan om met volle mond te praten!

Na aanmelding via onderstaande link krijg je een week voorafgaand aan de training een mail met het adres van de makkelijk bereikbare trainingslocatie en andere details.

🌈 MELD JE AAN MET DEZE LINK 🌈


Veel nieuwe rebellen hebben vragen over de juridische consequenties van burgerlijke ongehoorzaamheid. Tijdens deze training komt de basis aan bod. Aan elke actie gaat doorgaans ook een briefing vooraf, waarin de consequenties van de betreffende actie specifieker aan bod komen.

 

Locatie

Olst