Actietraining 8 mei 2023 Harderwijk

We raden je aan om – voordat je meedoet aan burgerlijke ongehoorzaamheidacties – eerst een actietraining te volgen. Extinction Rebellion vindt het belangrijk dat deelnemers goed voorbereid zijn. Doe dus deze actietraining en ontdek daarbij ook in welke rol(len) je mee wilt en kunt doen in onze acties.

Voor iedereen
De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties wordt sterk aangeraden eraan deel te nemen. Deelnemers met meer ervaring zijn van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-activisten!

Inhoud van de training
Tijdens de NVDA training zullen we ons voorbereiden om veilig en gerust te blijven tijdens acties, en om effectief en efficiënt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan de veiligheidsrisico’s, juridische informatie, het vormen van en werken met “affiniteitsgroepen” en het oefenen van actietactieken.

Praktische info
De NVDA training op maandag 8 mei 2023 begint om 19:00 uur en eindigt uiterlijk 22:00 uur. Je bent welkom om vooraf vanaf 18:00 een hapje mee te eten (soep met brood). De training is gratis, een eventuele kleine donatie wordt gewaardeerd.

XR Harderwijk ziet uit naar je komst. Meld je SVP aan per e-mail en geef aan of je wilt komen eten.

Om het geleerde in de praktijk te brengen:
A12 actie 27 mei
De zevende A12-blokkade is op zaterdag 27 mei om 12:00 uur! Opnieuw met duizenden mensen. Wij eisen een direct einde aan de jaarlijkse 30 miljard euro fossiele subsidies.
Weet je al zeker dat je meedoet? Klik hier om in de Telegram-groep te gaan.
Meer informatie: https://a12blokkade.nl

People versus Polluters: Stop Tata 24 juni
Sluit je aan bij de strijd tegen de grootste uitstoter van kankerverwekkende stoffen, CO2 en stikstof van Nederland. Doe mee met de massa-actie tegen Tata Steel in IJmuiden. Je kunt je hier voor dat Telegram kanaal aanmelden.

Details
Date:

mei 8

Time:

19:00 - 22:00

Evenement Categorie:

Actietraining, Training

Organisator

Extinction Rebellion Harderwijk

Email: xrharderwijk@protonmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR