Alarmbrief aan B en W van Deventer

Dit is een noodgeval! Op 5 oktober om 12 uur staan we voor het Stadhuis van Deventer. Dan bieden we een alarmbrief aan Burgemeester en Wethouders van Deventer aan.
Terwijl het maandelijkse luchtalarm loeit, stellen we B en W op de hoogte van de drie eisen van Extinction Rebellion:
1. WEES EERLIJK over de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen. Maak mensen bewust van de noodzaak voor grootschalige verandering.
2. DOE WAT NODIG IS om biodiversiteitsverlies te stoppen en verminder de uitstoot van broeikasgassen naar netto nul in 2025. Doe dit op een rechtvaardige manier.
3. LAAT BURGERS BESLISSEN over een rechtvaardige transitie door het oprichten van een Burgerberaad dat een leidende rol speelt in de besluitvorming.
XR Deventer & omstreken wil dat de gemeente direct begint. Dat kan door de 1e eis in te willigen door de Klimaatnoodtoestand uit te roepen.
In de alarmbrief worden uitgelegd waarom we wereldwijd die drie eisen stellen. Ook vragen we om een gesprek met de burgemeester en de wethouders om de eisen te bespreken.
In Nederland hebben tot nu toe Utrecht, Amsterdam en Haarlem die noodtoestand ook al uitgeroepen. Wereldwijd zijn dat bijna 1800 gemeenten, provincies en landsregeringen.
Doe mee met de (coronaproof) briefoverhandiging en kom om 11:45 uur naar het Stadhuis, Grote Kerkhof 1 in Deventer. Neem je spandoek, bord, vlag, mondkapje, (groot)ouders en (klein)kinderen mee!

 

Details
Date:

oktober 5

Time:

11:45 - 12:15

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Deventer & omstreken

Email: xrdeventer@protonmail.com
Locatie

Stadhuis Deventer

Grote Kerkhof 1

Deventer

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR