Blokkade A12 Den Haag

Op woensdag 6 juli blokkeert Extinction Rebellion om 12.00 uur de A12 in Den Haag. Het gaat om het deel van de zogenoemde Utrechtsebaan, tussen het tijdelijke Tweede Kamergebouw en het Ministerie van Economische Zaken-enne-o-ja-Klimaat. We eisen een onmiddellijke stop op subsidies en belastingvoordelen voor olie, kolen en gas.

Die fossiele subsidies bedragen jaarlijks ruim 17 miljard euro. Dat is zeker drie keer zoveel als er beschikbaar is voor klimaatbeleid. Met andere woorden: zolang de overheid de fossiele geldkraan niet dicht draait, is er feitelijk geen klimaatbeleid.

Lees voor meer informatie hier ons persbericht.

Kom met de trein of de fiets! Neem je mooiste banner mee. Muziekinstrumenten zijn ook van harte welkom. We gaan er van uit dat de politie deze demonstratie netjes gaat begeleiden en zorgt voor een veilige situatie. Rijkswaterstaat is ook ingelicht.

Zorg er voor dat je om 12:00 uur bij het startpunt bent. Lopend vanaf het station ben je daar in 10 minuten (zie kaartje).

Vervolgens gaan we over de A12 naar de ultieme locatie om onze eis #StopFossieleSubsidies kenbaar te maken: precies tussen het Ministerie van EZenneojaK en de 2e Kamer in.

Voor wie liever niet de weg op gaat maar het van een afstandje wil zien en de actievoerders op de verdiept liggende A12 beneden wil toejuichen, kan dat doen vanaf de brede stoep langs de Bezuidenhoutseweg en de parallel aan de A12 lopende Prins Clauslaan. Dat is nog geen 5 minuten lopen vanaf Den Haag CS.

Blijf op de hoogte van de laatste actie-updates via het Telegram actiebroadcast-kanaal van XR Nederland.

Tot ziens in Den Haag op 6 juli om 12:00 uur!

 

Details
Date:

juli 6

Time:

12:00 - 0:00

Evenement Categorie:

Actie

Event Tags:

actie, blokkade, Den Haag, stop fossiele subsidies

Organisator

Extinction Rebellion Nederland

Email: info@extinctionrebellion.nl
Locatie

A12 / Utrechtsebaan

Den Haag

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR