Demonstratie: Solidariteit West Papua

Er is geen weg naar rechtvaardig klimaatbeleid zonder de kennis van Inheemse volken en de erkenning van hun soevereiniteit. Inheemse volken vormen slechts 5% van de wereldbevolking, maar beschermen 80% van alle biodiversiteit op aarde. Hun manieren van leven met, en kennis over de natuur zijn van onmisbare waarde in de strijd tegen de klimaat en ecologische crises. En toch wordt er al decennia lang ecocide en genocide gepleegd op hun leefgebieden en gemeenschappen.

De klimaat en ecologische crises zijn koloniale crises en hebben alleen dekoloniale antwoorden. Daarom demonstreren wij op 25 mei voor de erkenning van het perspectief en de soevereiniteit van Inheemse volken wereldwijd. Wij staan in het bijzonder solidair met de strijd van Free West Papua.

Wij bieden die dag een brief aan politici aan waarin wij hen oproepen te luisteren naar Inheemse stemmen en hun soevereiniteit te erkennen. Daarnaast hebben we een programma met sprekers. Dus kom naar Den Haag om je steun te laten zien. Luister naar en leer van Inheemse perspectieven.

Ondersteunt jouw organisatie de oproep tot solidariteit met Free West Papua, onderteken deze dan hier: https://forms.gle/heSaEutXhHJ1smYdA

Details
Start:

mei 25 - 13:00

Einde:

mei 17 - 15:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion NL

Email: info@extinctionrebellion.nl

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR