Demonstratie voor Behoud het Rutbeek!

Actie

20 juni 2024

19:00

Het Ei Van Ko, Langestraat, Enschede, Nederland

Nederlands & Engels gesproken

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom

De gemeenteraad van Enschede heeft onlangs de weg vrij gemaakt voor het plan om 250 bungalows te bouwen in een prachtig stuk groen bij het Rutbeek, nabij Natura 2000 gebied Het Buurserzand en er gaat minstens 64 voetbalvelden kaalslag plaatsvinden. En...Geen woningen maar wel een villawijk voor de Happy Few!

Er is veel reuring onder omwonenden en belanghebbenden als lokale wandelaars en fietsers en ander die dagelijks genieten van het Rutbeek.

Daarom komen we in actie! Doe je mee?

De gemeenteraad van Enschede heeft onlangs via een slinks geitepaadje de weg vrij gemaakt voor het schandalige plan om 250 bungalows te bouwen in een prachtig stuk groen bij het Rutbeek. En niet zomaar van die bungalowtjes: 10-15 peroons groepshuizen! Het Buurserzand (Natura 2000 gebied) ligt om de hoek, en er gaat minstens 64 voetbalvelden kaalslag plaatsvinden (zie afbeelding).

En...Geen woningen maar wel een villawijk voor de Happy Few!

Er is veel reuring onder omwonenden en belanghebbenden als lokale wandelaars en fietsers en ander die dagelijks genieten van het Rutbeek. Er gaan hier tientallen hectares natuurgebied naar de knoppen voor de winst van 1 persoon; en de democratie blijft met lege handen achter

Daarom komen we in actie! Doe je mee?

Voor meer achtergrond en argumenten zie de website van Behoud het Rutbeek: https://www.behoudhetrutbeek.nl/ 

Locatie

Ei van Ko, Het Ei Van Ko, Langestraat, Enschede, Nederland