Fietsactie met toeters en bellen

Op zaterdag 8 mei organiseert XR Deventer & omstreken een massale fietsactie voor het klimaat. Met versierde fietsen, vlaggen, protestborden, toeters en bellen gaan we fietsen in en tussen Deventer, Zutphen en Apeldoorn.
Met deze actie willen we opnieuw ons gezicht laten zien in deze Stedendriehoek. XR roept de overheid, en dus ook lokale overheden, op om eerlijk te zijn over de klimaat- en ecologische crisis waarin we ons bevinden; om te doen wat
nodig is en om burgers te laten beslissen over de klimaatmaatregelen die noodzakelijk zijn. Voor Zutphen is deze fietsactie extra feestelijk, want het is tevens het geboortefeestje van XR Zutphen!
Met deze estafette-fietsactie willen we hoe dan ook meer burgers motiveren om zich aan te sluiten bij de wereldwijde beweging die klimaatactie eist van de overheid.

Waar en wanneer:
Fietsers kunnen zich op de volgende momenten en plaatsen aansluiten bij de fietstocht:
10:00 uur: Stationsplein Deventer
11:45 uur: Stationsplein Zutphen
14:15 uur: Stationsplein Apeldoorn

Wie wil kan het hele rondje meefietsen. Het is ook mogelijk om met de trein tussen de stations te reizen en in elke plaats aan te haken. Of om alleen in 1 of 2 steden mee te fietsen.
In elke plaats zal gespeecht worden om de noodzaak van klimaatactie over te brengen. Voor wie ook tussen de steden fietst, staat in de plaats van aankomst iets lekkers klaar.

Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. De actie is bij alledrie gemeenten aangemeld en geschikt voor jong en oud (afhankelijk van de afstand die je wil fietsen).

Wil je in meerdere gemeenten meedoen, maar niet de tussenliggende afstand fietsen? Dan kun je ook met de trein mee! Heb je geen vouwfiets? Dan dan moet je voorafgaand aan het startmoment ofwel:

  • een vouwfiets lenen van buren of vrienden, of
  • een trein-fietskaartje voor je gewone fiets hebben gekocht, of
  • in de plaats waar je (ook) meedoet een OV-fiets huren.
Details
Date:

mei 8

Time:

10:00 - 15:30

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Deventer

Email: xrdeventer@protonmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR