Fietsactie op Zandvoort

De Grand Prix op Zandvoort is een toonbeeld van de onnodige uitstoot, natuurverstoring en vriendjespolitiek die onze toekomst bedreigen. Toch maakt de overheid uitzondering op uitzondering voor dit fossiele feestje. De halve NS charteren, gevechtsvliegtuigen, massaal kamperen, stikstofoverschrijdingen en vertrapte dieren – bij de Formule 1 kan het allemaal.

De winnende Formule is Formule 0!

Het recente IPCC rapport is kraakhelder: de crisis is nu. Om kans te houden op een leefbare toekomst moeten we met z’n allen het roer omgooien en binnen enkele jaren broeikasgasuitstoot terugbrengen naar NUL.

Daarom stappen we zondag 5 september op de fiets en rijden een ‘Formule 0’ circuit in Zandvoort. Hier is de ‘grote prijs’ niet voor fossiele belangen en zakenprinsen, maar voor de duindieren en een schone toekomst. Ga dus vast aan de slag met het voorbereiden van je duindieren-outfit en Formule 0 vlaggen en fiets mee in Zandvoort aan Zee. Iedereen is welkom!

Starttijd: 13u (12:45 verzamelen)
Startpunt: parkje Zandvoortselaan 204-218, naast bushalte Bentveld, Westerduinweg

Doe je mee met de race? Meld je dan aan via dit formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpQqCoQxq02nL_eYvDXXjUI2mdyrNzRuu6Xf7XIQRr5hVxfg/viewform

En blijf op de hoogte via dit Telegram kanaal: https://t.me/FormuleNul

Details
Date:

september 5

Time:

12:45 - 15:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion NL

Email: info@extinctionrebellion.nl
Locatie

Plantsoen bij bushalte Bentveld, Westerduinweg

Parkje Zandvoortselaan Bentveld

Zandvoort Aan Zee, Nederland

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR