Fietsdemonstratie: Behoud Amelisweerd!

Fiets mee voor Amelisweerd! 🌳
6 december: Start 13.00 uur Jaarbeursplein

Op 17 november jl zette Minister Cora van Nieuwenhuizen haar handtekening onder het verbredingsplan A27/A12 bij Amelisweerd. Niet alleen zal dit ten koste gaan van tientallen hectares groen en bomen, maar ook van de leefbaarheid van vele Utrechters!

Op 6 december laten wij ons al fietsend (en bellend!) horen tegen dit onzinnige, peperdure en schadelijke besluit. Om 13:00 uur verzamelen we op het Jaarbeursplein. Na een aantal mededelingen fietsen we een route van ongeveer 7 kilometer naar de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. We eindigen op de Weide tot Vermaeck, vlakbij het Theehuis Rhijnauwen. Daar zal een kort podiumprogramma plaatsvinden met sprekers en muziek. Natuurlijk houden we tijdens de hele (fiets-)demonstratie minstens 1,5 meter afstand van elkaar!

Wat heb je nodig om mee te doen?
πŸ”” Een werkende fiets (tip: versier β€˜m zodat je extra zichtbaar bent!)
πŸ”” Een fietsbel of -toeter om lekker veel lawaai mee te maken
πŸ”” Een mondkapje
πŸ”” Een hart voor Amelisweerd!

!Voor een leefbare stad, tegen de verbreding!

Zin om ons te helpen alles in goede (en veilige) banen te leiden? Geef je op als vrijwilliger via dit formulier: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScAXNrPVzrfy6…/viewform

🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

Georganiseerd door Amelisweerd Niet Geasfalteerd, Extinction Rebellion Utrecht, Utrechtse Klimaat Coalitie, Internationale Socialisten Utrecht, Utrecht Klimaatneutraal 2030, mmv Kerngroep Ring Utrecht.

Details
Date:

december 6

Time:

13:00 - 16:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Utrecht

Email: xrutrecht@gmail.com
Locatie

Amelisweerd

Amelisweerd

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR