Fietsdemonstratie tegen Formule 1 Zandvoort

Op zaterdag 3 september gaan we weer fietsen naar het circuit van Zandvoort om te protesteren tegen de Formule 1! Autoracen is namelijk niet alleen een enorm vervuilende sport, in Zandvoort tast het ook nog eens een kwetsbaar natuurgebied aan.
De duinen rondom het circuit zijn een kwetsbaar Natura 2000-gebied. De grote aantallen bezoekers, de geluidsoverlast en vervuiling door o.a. stikstof verstoren het leefgebied van dieren en planten.
Bovendien is autoracen op fossiele brandstoffen niet meer van deze tijd. We moeten zo snel mogelijk naar nul uitstoot, plezierritjes met benzineslurpers kunnen er als eerste af.
Daarom gaan wij op de fiets! Draag een tof zelfgemaakt t-shirt met jouw krachtige boodschap erop! Behang je fiets met te gekke leuzen! Draag opvallend felgekleurde kleding en laten we blazen op onze fluitjes tot onze oren eraf vallen! Zo laten we weten wat we vinden van de F1! Heb je ratels of andere geluidmakers, neem ze mee!
We starten met onze opgedirkte fietsen en lijven om 11 uur vanaf Station Haarlem richting Station Heemstede-Aerdenhout. Daar pikken we nog een ploegje op, en dan fietsen we richting circuit, waar we natuurlijk de tijd zullen nemen. Vervolgens weer een actieve tocht terug naar de stations.
Dit is een legale en aangemelde actie en iedereen is van harte welkom om mee te fietsen.
Details
Date:

september 3

Time:

11:00 - 16:00

Evenement Categorie:

Actie, Community

Organisator

Extinction Rebellion Haarlem

Email: xrhaarlem@gmail.com
Locatie

Station Haarlem

Stationsplein

Haarlem, Netherlands, 2011 LK

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR