Filmscreening: The Loud Spring - Almere

Sociale bijeenkomst

26 november 2023

14:00 tot 16:00

Stadhuisplein 101, Almere

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
๐ŸŽฅ๐ŸŽฌ Filmscreening The Loud Spring ๐Ÿฟ๐Ÿฟ

Een documentaire als gespreksstarter over hoe werkers en klimaatactivisten samen een weg uit de klimaatcrisis kunnen vinden.

๐ŸงŠโ˜€๏ธ Sinds de eerste COP (1992) is de jaarlijkse CO_2-uitstoot niet gedaald, maar met meer dan 60% toegenomen. Waarom? En vooral: hoe kunnen we de klimaatcrisis stoppen?

In The Loud Spring analyseren wetenschappers als Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten en vakbondsleden de grenzen waar de klimaatbeweging tegen aan loopt. En met animaties verbeeldt de film een toekomst waarin mensen op hun werk samen de macht bouwen om de fossiele industrie te stoppen. Belangrijk! Omdat het einde van de wereld makkelijker voor te stellen is dan het einde van kapitalisme.

๐Ÿ™Ž๐Ÿ™โ€โ™€๏ธ Na de vertoning gaan we de discussie aan met klimaat- en landbouwactivist Roos Saat en vakbondslid Eirini Gelati. Eirini is software engineer en lid van de FNV-kadergroep van de Rabobank, en Roos voert met Extinction Rebellion (XR) Landbouw al drie jaar actie tegen de bank. Welke doelen proberen ze te bereiken? Wat kunnen ze van en over elkaar leren, (hoe) kunnen ze nauwer samen optrekken? Samen hebben we het over de mogelijkheden voor samenwerking tussen de milieu- en vakbeweging, en de spanningen die daarbij komen kijken.

๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑย Let op: De film is afwisselend in het Duits en Engels met Nederlandse ondertiteling. Het panelgesprek is ook in het Nederlands.

๐Ÿ’ช Lokaal georganiseerd door FNV Lokaal Almere, XR Almere en de CJB, met landelijke steun van Milieudefensie, Extinction Rebellion NL en Netwerk Klimaat FNV

๐ŸŽŸ๏ธ Koop je tickets via: denieuwebibliotheek.nl/activiteiten/loud-spring
Een overzicht van alle screenings van The Loud Spring kan je op deze pagina vinden: milieudefensie.nl/doe-mee/kom-naar-de-vertoning-van-the-loud-spring. Let op, koop je tickets voor zondag 26 november in Almere niet via de pagina van Milieudefensie.