Heading for Extinction (NL)

Training of lezing

13 juni 2023

19:00 tot 20:00

Rhôneweg 6, Amsterdam

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen
Algemene informatie

  • Date: Dinsdag 13 juni 2023

  • Time: 19:00-20:00

  • Locatie: De Sering (Rhoneweg 6, 1043 AH Amsterdam)

  • Taal: Nederlands


De wetenschap is duidelijk: we worden geconfronteerd met opwarming van de aarde, uitsterven van soorten en verlies van biodiversiteit, extreme vervuiling, verzuring van wateren en vernietiging van bossen. We stevenen af op een catastrofe als we niets ondernemen. Hoe om te gaan met deze angstaanjagende realiteit?

In het eerste deel van deze lezing geven we een overzicht van de stand van zaken van de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis. Alles wordt onderbouwd met wetenschappelijke inzichten. Je hebt geen voorkennis nodig.

In het tweede deel vertellen we over Extinction Rebellion, een beweging van burgers die zien dat een andere aanpak nodig is. Wat wil Extinction Rebellion bereiken, hoe willen we dat doen, wat zijn onze uitgangspunten en kernwaarden, en waarom zal dit werken?

Praktische informatie

Vooraf en/of naderhand is er de kans om te eten van de volkskeuken van De Sering (100% plantaardig eten op basis van donatie tussen €2,50 en €7,50). Ook is er deze avond een actiespreekuur  van 20:00 tot 21:00 waar je met al je vragen terecht kan. Inschrijven is niet nodig, maar wordt gewaardeerd zodat we een idee hebben hoeveel mensen er komen. Inschrijven kan via deze link.