Kappen met kolen – blokkade kolentrein

Op vrijdag 16 december gaan we opnieuw het spoor naar een kolenoverslag in de Amsterdamse haven bezetten. Dat doen we omdat kolen klimaatopwarming versnellen en we juist zouden moeten stoppen met kolen. Desondanks kiest de overheid ervoor kolencentrales langer open te houden. Wij eisen van de Nederlandse overheid dat zo snel mogelijk wordt gestopt met het winnen, transporteren en verstoken van steenkool, de meest schadelijke fossiele brandstof voor het klimaat, het milieu en de gezondheid.

Deze actie vindt plaats in de vorm van verschillende eenpersoonsblokkades, waarbij de deelnemers elkaar estafettegewijs afwisselen. Dit is de achtste in een reeks estafetteblokkades die zich richten op grootverbruikers van kolen en plekken waar kolen worden overgeslagen. We gaan door met onze blokkade-acties totdat de Nederlandse overheid stopt met het faciliteren van kolen als brandstof in al zijn facetten. Sluit je aan en stop deze waanzin! Zie www.kappenmetkolen.nl voor meer informatie.

Locatie: Westelijk Havengebied, Amsterdam; Tijd: vanaf 8:00 (later aansluiten mogelijk); Actiebriefing: dinsdag 13 december, 20:30 (via Zoom; link volgt); Telegram-kanaal: t.me/kappenmetkolen

Details
Date:

december 16

Time:

8:00

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion NL

Email: info@extinctionrebellion.nl
Locatie

Westelijk Havengebied

Amsterdam

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR