Klimaatalarm Amsterdam

Actie

7 augustus 2023

11:45 tot 12:15

Amstel 1, Amsterdam

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen
Elke eerste maandag van de maand om 12:00 uur klinkt het luchtalarm door Nederland heen. Zodra dit alarm afgaat, gebruiken we dit moment om een die-in te houden. Deze actie is low risk. Dat betekent dat het heel onwaarschijnlijk is dat er iemand gearresteerd wordt, want we blokkeren niets en we houden ons aan de regels. Als de politie ons vraagt om weg te gaan, zullen we dat ook doen, en we laten ze dit zelfs van tevoren weten.


Belangrijke informatie


Tijdens alle acties en bijeenkomsten van Extinction Rebellion moeten we de principes en waarden van de beweging respecteren. Anders is het namelijk geen Extinction Rebellion actie/bijeenkomst meer. Dus zorg ervoor dat je de principes en waarden begrijpt en respecteert.

We hebben ook de actie overeenkomst, een korte uitleg van de regels tijdens acties. Het is heel belangrijk dat we die regels niet verbreken. Want daarmee houden we elkaar veilig. Tijdens deze specifieke actie houden we ons niet alleen aan deze regels, maar zorgen we er ook voor dat we niets blokkeren en ons netjes aan de wet houden. Als de politie ons vraagt om weg te gaan, dan doen we dat. Dat is heel belangrijk, want dan is er voor de politie geen reden om ons te arresteren.


Thema van deze maand


De locatie en tijd veranderen niet, maar het thema en programma kunnen elke maand anders zijn. meer informatie over de actie zal gedeeld worden via het Telegram kanaal.

Omdat dit een low risk actie is, kan iedereen helpen om het te organiseren en om het thema te bedenken. Zelf totaal nieuwe rebellen kunnen helpen. Daarom is iedereen welkom bij de voorbereidingen. De zondag na de actie komen we alweer bijeen om de volgende actie te organiseren. Dat geeft ons lekker veel tijd om met leuke ideeën te komen en ze uit te voeren. Als jij wil leren om acties te organiseren, kan dit een goede plek zijn om te beginnen!

Bijeenkomst om deze actie voor te bereiden: 9 juli

Bijeenkomst om de volgende actie voor te bereiden: 13 augustus

 

Locatie

Buiten het Stadshuis Amsterdam, Amstel 1, Amsterdam