Klimaatontkenning kan de klere(n) krijgen — XR meets Walhalla

Maak jij je ook zorgen om de klimaat- en ecologische crisis? Ben je klaar met toekijken hoe politici en bedrijven ons naar de afgrond leiden? Zoals je weet pakt Extinction Rebellion het anders aan. Voorbijgaand aan klimaatmarsen en petities bouwen we een massabeweging die het tij kan keren. En in deze bijeenkomst leer je hoe je op een manier die bij jou past mee kan rebelleren! Tijdens deze introductiemeeting kun je ook meteen meedoen met een kledingruil. Dus klimaatontkenning kan de klere(n) krijgen!

Hergebruik, Herwaardeer, Repareer, Rebelleer. De mode-industrie is een van de grootste vervuilers op onze planeet. Die doos met kleding die je al jaren niet aandoet kan bij ons een tweede leven krijgen! Alle kleding is welkom, shirts, jurkjes, broeken, sokken, schoenen, accessoires, elk kledingstuk verdient een tweede (of derde) leven. We zullen ook zorgen voor naald en draad.

 

DEEL 1 20:15 – 21:00: Het eerste gedeelte hebben we het over de klimaat- en ecologische crisis, met uiteraard ruimte voor interactie. Het is erger dan je denkt, maar geen zorgen: je hoort ook over Extinction Rebellion, en hoe wij denken het verschil te kunnen maken.

 

DEEL 2 21:15 – 22:00: Bouw mee aan XR! In deze sessie leer je hoe jij om kan gaan met klimaatangst door je een paar uurtjes per week in te zetten op een manier die bij je past. Als manusje van alles bij je lokale groep, of juist als specialist bij een nationale kring: van juridische of mentale ondersteuning tot het organiseren of promoten van acties en evenementen, en nog véél meer.

 

Wil je alleen kleding ruilen? Kom gewoon binnenlopen. Ben je alleen nieuwsgierig naar XR? Dan kan je ook alleen naar dat gedeelte komen en daarna een drankje drinken. En, kan je nou niet wachten om in actie te komen? Neem contact met ons op voor promotie zodat meer Deventenaren afweten van deze activiteit. Of nodig je vrienden of familie uit om samen mee te doen, en help zo de beweging alvast te groeien!

 

De kledingruil werkt zo:
1. Je verzamelt de kleding die je niet meer draagt. De kleding dient schoon en in goede staat te zijn.
2. Je sjouwt je kleding op de avond zelf naar Walhalla. (Mocht je ze eerder willen brengen kan je Walhalla een bericht sturen).
3. Als je je kleding bij onze kledingbalie inlevert leggen wij alle kleding neer.
4. Kleding uitzoeken!
5. Overgebleven kleding gaat naar de buren van Walhalla: Het Leger des Heils

Details
Date:

oktober 22

Time:

20:00 - 23:55

Evenement Categorie:

Anders, Community, Lezing

Event Tags:

Fashion, kledinruil, presentatie, Workshops

Organisator

Extinction Rebellion Deventer

Email: xrdeventer@protonmail.com
Locatie

Walhalla

Achter de Muren Zandpoort 20a

Deventer

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR