Luchtalarm = klimaatalarm (Groningen)

(English follows Dutch)
Wij zijn niet te stoppen! Op maandag 5 december om 12:00 uur vallen we tijdens het luchtalarm op symbolische wijze voor dood neer om aandacht te vragen voor de vernietigende bijdrage van de vee-industrie aan de klimaatverandering. Elke dag worden er in Nederland meer dan 1,7 miljoen dieren in de vee-industrie geslacht. De landbouwlobby, veevoedergiganten en de Rabobank houden de overgang naar duurzame landbouw tegen. Animal Rights Outreach Groningen en de Partij voor de Dieren zijn ook uitgenodigd.

11:45– Verzamelen op de Vismarkt – oostzijde (op het plateau) let op XR flags en banners
12:00 – DIE-IN
12:03 – Speech
12.05 – Koffie, thee & een verrassing
12.15 – Einde actie

We are unstoppable! On Monday, December 5th at 12:00 we will drop dead during the testing of the alarm to remind passers-by about the destructive impact of intensive animal farming on the climate crisis. In the Netherlands 1,7 million animals in the livestock industry are slaughtered every day. The agriculture lobby, the big animal feed companies and the Rabobank are obstructing the transition to sustainable farming. Animal Rights Outreach Groningen and Partij voor de Dieren are also invited.

11:45 – We gather on Vismarkt – eastside (on the raised plateau) look for XR flags and banners.
12:00 – DIE-IN
12:03 – Speech
12.05 – Coffee, tea & a surprise
12.15 – End of the action.

Details
Date:

december 5

Time:

11:45 - 0:15

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Groningen

Email: xrgroningen@protonmail.com
Locatie

Vismarkt

Groningen, 9711

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR