Luchtalarm voor de klimaatcrisis

Er is een klimaatcrisis en wij slaan het alarm!

Door opwarming van het klimaat en afbraak van de natuur gaan we af op een onleefbare toekomst. De Nederlandse overheid is hier niet eerlijk over, en doet niet genoeg om de crisis tegen te gaan.

In vele steden en landen is de klimaatnoodtoestand al uitgeroepen, nu nog in de Zaanstreek!

A.s. maandag om 12:00 precies, staan rebellen van Extinction Rebellion Zaanstreek en medestanders voor het Stadhuis om het Klimaatalarm te slaan. Dit is een oproep aan de gemeente Zaanstad om de klimaat- en ecologische noodtoestand uit te roepen.

De opwarming van de aarde dreigt snel een gevaarlijke grens te overschrijden. Nu onmiddellijk en grootschalig ingrijpen is nodig. Dat begint bij het erkennen dat we in een klimaat- en ecologische noodtoestand zitten.

Er wordt een korte toespraak gehouden waarin de drie eisen van Extinction Rebellion centraal staan in het licht van een Zaans thema.

Deze maand is het thema: Wees eerlijk en handel nu

We roepen de politiek op om de klimaatcrisis als uitgangspunt te nemen bij de formatie, de politiek klimaatadaptief te maken en om NU de KLIMAATNOODTOESTAND uit te roepen!

Daarnaast roepen we op om eerlijk te zijn over de klimaat- en ecologische crisis, te gaan doen wat nodig is, en de burger te laten meebeslissen over een rechtvaardige transitie door het oprichten van een burgerberaad dat een leidende rol speelt in de besluitvorming (https://extinctionrebellion.nl/over-ons/).

Burgers hebben het recht op een leefbare toekomst. Ook moet de overheid burgers goed informeren over de staat van het klimaat, de ernstige bedreigingen door klimaatverandering en de risico’s van niets of te weinig doen. Nu is het nog mogelijk de ergste gevolgen van klimaatontwrichting af te wenden.

Het klimaatalarm wordt elke 1e maandag van de maand gehouden voor het Gemeentehuis, dit is tijdens het nationale luchtalarm om 12:00 precies.

Laat ook wat van je horen en kom naar het stadhuis (bij station Zaandam). Deze actie is voor iedereen, van jong tot oud, dus wees welkom!

Een veel gestelde vraag: gaan liggen hoeft niet. Blijven staan of gaan zitten kan natuurlijk ook.

We houden ons bij deze actie aan de geldende coronamaatregelen.

Details
Date:

april 4

Time:

11:45 - 12:15

Evenement Categorie:

Actie

Organisator

Extinction Rebellion Zaanstreek

Email: xrzaanstreek@protonmail.com
Locatie

Stadhuisplein

Zaandam, Nederland, 1506MZ

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR