Nu is het aan ons! Een lokaal burgerberaad, ook in jouw gemeente!

In de meeste gemeentes zijn er ondertussen na de gemeenteraadsverkiezingen coalitieakkoorden gesloten. In maar liefst ruim 20 van die akkoorden wordt expliciet gesproken over het inzetten van het instrument burgerberaad. In veel andere wordt in bedektere termen gesproken over “”nieuwe vormen van burgerparticipatie”” of vergelijkbare vaagtaal. Alle reden dus om als lokale XR-groep te checken wat er in het coalitieakkoord van jouw gemeente staat en – al dan niet in een coalitie met andere groeperingen – te pleiten voor een lokaal burgerberaad.

Om je op weg te helpen organiseert de cirkel Ondersteuning Lokale Burgerberaden een online bijeenkomst over lokale burgerberaden. Naast een algemene inleiding over burgerberaden zal het met name gaan over hoe je op basis van het coalitieakkoord in jouw gemeente kan zorgen dat er ook in jouw gemeente een goed georganiseerd en ambitieus burgerberaad – het liefst over klimaat natuurlijk – komt! Want NU IS HET AAN ONS!

Datum/tijd: donderdag 8 september 19:00-20:30u

Zoomlink: https://us02web.zoom.us/j/84155320088?pwd=RFU0TENHNzNrSFRycjRpbzhhVENudz09

Graag aanmelden via een mail naar burgerberaad@extinctionrebellion.nl

Details
Date:

september 8

Time:

19:00 - 20:30

Evenement Categorie:

Meeting

Organisator

Extinction Rebellion NL

Locatie

Online

Online

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR