Online discussie-avond – Manifest van 170 wetenschappers

— Online discussie-avond —
Utopie is voor veel bezoekers, behalve een plaats om andere idealisten te ontmoeten, vooral ook een plek om te organiseren. Tot voor kort vonden in Utopie elke week meerdere bijeenkomsten plaats van ideële organisaties die stuk voor stuk belangrijk werk verrichten om de wereld groener en rechtvaardiger te maken. Daarom vinden wij het belangrijk om nu online samen te blijven komen.
Want nu alles stil ligt, kunnen we radicaal groen de draad oppakken en biedt deze situatie een historische kans. Dit bepleiten 170 Nederlandse wetenschappers in een manifest met vijf voorstellen voor Nederland na Corona. Naast de oproep aan politici, roepen de wetenschappers ook burgers op om vanaf nu andere keuzes te maken. We willen graag mensen inspireren en motiveren om de voorstellen voort te zetten en kijken hoe we deze stappen kunnen zetten.
De initiatiefnemer van het manifest, Bram Büscher, gaat op onze online discussie-avond uitleggen hoe alle voorstellen in verband staan met elkaar en hoe politici, beleidsmakers en medeburgers samen deze transitie kunnen verwezenlijken. Bram Büscher is hoogleraar en voorzitter van de groep Sociology of Development and Change van de Universiteit van Wageningen, gasthoogleraar bij de afdeling Geografie, Milieubeheer en Energiestudies van de Universiteit van Johannesburg en onderzoeksmedewerker bij de afdeling Sociologie en Sociale Antropologie van de Universiteit van Stellenbosch.
Daarnaast hebben we twee nieuwe sprekers, Marja Spierenburg en Daniëlle Hirsch, die ook graag jullie vragen beantwoorden omtrent het manifest en meedoen aan de discussie.
Het manifest kan je vinden op de website van Werkgroep Voetafdruk Nederland:
https://www.voetafdruk.eu/nieuws/_20200411manifestnederlandnacorona.html
Er is ook een petitie gestart door Werkgroep Voetafdruk Nederland, Bram Büscher en zijn collega’s: ‘Laat Nederland eerlijker en duurzamer uit de Coronacrisis komen’
https://petities.nl/petitions/laat-nederland-eerlijker-en-duurzamer-uit-de-coronacrisis-komen?locale=nl
Informatie discussie-avond:
19:45 – 20:00 Inloop via Zoom
20:00 – 20:20 Introductie en inhoud manifest
20:20 – 20:45 Vragen
21:00 – 21:30 Discussie
We vinden het belangrijk om veel ruimte te bieden voor het stellen van vragen en zover het online mogelijk is een discussie te hebben. Graag zien we jullie aanmelding door op aanwezig te klikken via Facebook!
Het evenement zal plaatsvinden via Zoom: https://tudelft.zoom.us/j/97600836297
Meeting ID: 976-0083-6297
Details
Date:

mei 11

Time:

20:00 - 21:30

Organisator

Extinction Rebellion

Email: info@extinctionrebellion.nl
Locatie

https://tudelft.zoom.us/j/97600836297

Online

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR