Openbare lezing: Hoe het klimaat opwarmt en wat we er aan moeten doen

Maak jij je ook zorgen om de voortdurend erger wordende klimaatopwarming? Extreme droogte, hittegolven, overstromingen zoals in Pakistan en Limburg, en bosbranden?
Ben je klaar met toekijken hoe politici en bedrijven ons en de toekomst naar de afgrond leiden?

Bij Extinction Rebellion pakken we het anders aan. We gaan verder dan klimaatmarsen en petities, we bouwen aan een massa-organisatie die het tij kan en wil keren.
Kom naar dit event als je nieuwsgierig bent naar hoe je mee kan doen, op een manier die bij jou past. Evenementen organiseren, het publiek bereiken door flyeren of posteren, eten regelen, het is allemaal nodig. En we doen niet moeilijk over individuele eetgewoonten, recyclen, of autorijden. Wij houden respectvolle gesprekken met elkaar en vermijden beschuldigingen en te schande maken.

De lezing heeft twee delen:
Deel 1: De klimaat- en ecologische crisis is erger dan je denkt.
Deel 2: Waarom burgerlijke ongehoorzaamheid, en op welke manieren je daar aan bij kan dragen – ook zonder wetten te breken.

Deze lezing wordt gegeven in het Nederlands. Er zal een korte pauze zijn, en na afloop tijd om vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig.

Details
Date:

september 21

Time:

16:00 - 18:00

Evenement Categorie:

Lezing

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Locatie

De Mansvelt

Karel Doormanstraat 125

Amsterdam, Netherlands

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR