Rabobank = gifgroen

Ons landbouwsysteem veroorzaakt 26% van de broeikasgassen en 61% van de Nederlandse stikstofuitstoot. Rabobank, de boerenleenbank, verstrekt leningen aan 85% van de Nederlandse landbouw en financiert daarmee de klimaat- en ecologische crisis. De Rabobank is niet groen, maar gifgroen.

Daarom plakken we van 29 mei tot 6 juni het land vol met posters en stickers. We laten de gifgroene kant van Rabobank zien! We vertellen het volledige verhaal over het vervuilende beleid van de Rabobank, en over de effecten van het landbouwsysteem dat mede dankzij de bank is ontstaan.

Ons landbouwsysteem is failliet, en een transitie naar een gezonde, eerlijke, en duurzame landbouw is noodzakelijk. Rabobank staat deze verandering in de weg. Zolang de bank miljarden blijft investeren in pesticiden, kunstmest, bio-industrie en grootschalige, vervuilende landbouw, zijn hun groene praatjes niks waard.

De Rabobank zegt trots de landbouw te willen verduurzamen, terwijl ze lobbyen tegen de krimp van de veestapel. Ook investeert de bank in Nederland €26 miljard in industriële landbouw, tegenover €1 miljard biologisch. Alleen al in kunstmest en pesticiden steekt de bank méér geld dan in ecologisch verantwoorde landbouw.

Wij pikken dit niet langer. De Rabobank moet vergroenen, niet alleen in woord maar ook in daad. Vind jij het ook tijd dat het volledige verhaal verteld wordt over onze landbouw? Plak dan van 29 mei tot 6 juni jouw gemeente vol met posters!

❗ Lees meer over de Raborebellie en blijf op de hoogte via https://t.me/XRLandbouw. Telegram werkt net als WhatsApp, maar dan privacy- en gebruiksvriendelijker voor massacommunicatie!
❓ Vraag voor 26-05 posters aan, voor jezelf óf je groep: https://forms.gle/9fCG3dRfVgqM5dWw5

Details
Start:

mei 29 - 0:00

Einde:

juni 6 - 23:45

Evenement Categorie:

Actie, Anders, Meeting

Organisator

XR Landbouw

Email: xrlandbouw@protonmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR