Rebellen voor de rechter

🔥 Wat: solidariteitsdemo

🌎Waar: Rechtbank Den Haag

🌪Om 09.00 uur begint de rechtszaak, om 13.00u begint de demonstratie.

Op dinsdag 22 februari moeten drie van onze rebellen voor de rechter komen. Twee van hen, Merijn en Sandra, moeten zelfs voor de rechter komen voor meerdere acties! Sandra moet voorkomen voor verschillende acties bij het ministerie van EZK (2020/2021) en de demonstratie op het Binnenhof tijdens de Lenterebellie (2021). Merijn en Dylan moeten voorkomen voor de actie bij het Internationaal Strafhof (2019). Merijn en Sandra moeten samen voorkomen voor de Graph-action bij het ministerie van EZK (2020) en de rokjesactie in de Tweede Kamer (2019). In totaal zijn er op de 22e dus acht (!) verschillende rechtszaken.

Het is de eerste keer dat rebellen voor meerdere acties tegelijk voor de rechter moeten verschijnen. Daarnaast zijn er bij bovenstaande acties meer dan 200 andere rebellen gearresteerd. Het lijkt erop dat het OM deze rebellen gebruikt als voorbeeld ons af te schrikken, dat kunnen we niet laten gebeuren! Daarom gaan wij Sandra, Merijn en Dylan steunen op deze dag. De rechtszaak begint rond 9.00 uur en wij gaan met zoveel mogelijk mensen de rechtszaal in om de zaak bij te wonen (hou onze berichten in de gaten!). Na afloop van de rechtszaak houden we een mars naar de Tweede Kamer, want de klimaatcrisis is nog niet voorbij! Zolang wij leven in een crisis zullen wij actie blijven voeren, rechtszaken houden ons niet tegen. De crisis is nu en het is hoog tijd dat de regering doet wat nodig is om deze crisis in te dammen. Netto nul in 2025!

Dus kom ook! Hou deze pagina in de gaten voor de details.

Details
Date:

februari 22

Time:

13:00 - 12:00

Evenement Categorie:

Meeting

Organisator

Extinction Rebellion NL

Email: info@extinctionrebellion.nl
Locatie

Rechtbank Den Haag

Prins Clauslaan 60

The Hague, Netherlands, 2595 AJ

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR