Rechtszaak tegen de Raborebellen

Vrijdag 25 november moeten 17 Rabobank Rebellen voor een meervoudige kamer (drie rechters) komen om zichzelf tegen een aanklacht van collectieve geweldpleging te verdedigen. Dit is een disproportioneel ernstige aanklacht voor het plakken van posters op de voorgevel van de Rabobank:

Nu wordt deze zeventien lieden vernieling of beschadiging van goederen (art 350 lid 1 Wetboek van Strafrecht, art 47 lid 1 ahf/sub 1) of baldadigheid daartegen (art 424 lid 1 Wetboek van Strafrecht) ten laste gelegd.

De Rabobank heeft een schadevergoeding opgevoerd van € 2.101 voor het verwijderen van de posters (zonde van de posters!).
Het OM voorziet al dat de eerste aanklacht wellicht niet genoeg is en plakt (!) er zelf een tweede aan vast.

Het is duidelijk dat de de rechter de verkeerde voor zich heeft: mensen die in opstand komen voor een duurzaam en rechtvaardig landbouwsysteem zijn niet de criminelen, het is de Rabobank die in de landbouwcrisis investeert!

Kom naar de rechtszaak . We verzamelen om 8:15 voor een gezamenlijk statement, en om 9:00 begint de rechtszaak in Utrecht. Wees erbij om deze boodschap luid te verkondigen en solidariteit met de RaboRebellen te tonen!

Adres: Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht

Details
Date:

november 25

Time:

8:15 - 12:00

Evenement Categorie:

Meeting

Organisator

Extinction Rebellion Landbouw

Email: XRLandbouw@protonmail.com
Locatie

Vrouwe Justitiaplein

Utrecht

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR