Rouwstoet voor de toekomst

Op vrijdag 9 juli voeren we van 14:00 tot plm. 15:00 uur actie in de Deventer binnenstad.

Directe aanleiding zijn de alarmerende berichten n.a.v. het vorige week gelekte concept-IPCC-rapport, en de onbeschrijflijke hittegolf in de VS, Canada en zelfs boven de poolcirkel in Siberië. We willen daarom met een rouwstoet en een afsluitende ceremonie aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Hoeveel van dit soort gebeurtenissen heeft de overheid (lokaal en landelijk) nog nodig om het eerlijke verhaal over deze noodtoestand te vertellen en er naar te handelen?! #WeesEerlijk #DoeWatNodigIs

Verzamellocatie is het Stationsplein Deventer. Vanaf 13:45 u komen we bij elkaar, dan volgt een een korte instructie en om 14:00 uur gaan we op pad in een traag tempo door de binnenstad. Vanzelfsprekend hebben we ook een doodskist bij ons voor een toekomst bij onveranderd beleid. Op diverse plekken onderweg houden we even stil en is er een korte toespraak en stemmige muziek voor het toegestroomde publiek. Dat zal er sowieso wel zijn, want het straattheater festival Deventer op Stelten is momenteel ook gaande.

Dresscode is: zwart en stemmig. En vergeet niet een mooi duidelijk bord met een tekst die helder maakt waarom we rouwen, en/of waarom speciaal jij bedroefd bent.

 

Details
Date:

juli 9

Time:

13:45 - 15:15

Evenement Categorie:

Actie

Event Tags:

klimaatnoodtoestand, rouwstoet

Organisator

Extinction Rebellion Deventer en omstreken

Email: xrdeventer@protonmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR