Filmavond ‘The Troublemaker’ (XR Zutphen)

Sasha Snow Film Production (www.sashasnow.com)

Op maandagavond 20 juni vertonen we de documentaire The Troublemaker in Proeflokalen (Vispoortplein 16, Zutphen). Wees welkom om mee te kijken!

Deze documentaire van Sasha Snow gaat over het ontstaan van Extinction Rebellion in het Verenigd Koninkrijk. Daar baarde XR al snel opzien met hun massale, burgerlijk ongehoorzame acties, die inmiddels wereldwijd navolging hebben gekregen. Zo blokkeerden duizenden burgers in 2019 het centrum van Londen om aandacht te vragen voor de aanstaande klimaatcrisis. The Troublemaker volgt biologisch tuinder en oprichter Roger Hallam en gepensioneerde ICT-er en moeder van vier Sylvia Dell. Beiden worstelen ze met hun klimaatzorgen en besluiten om actie te ondernemen.

De film geeft veel inzicht in de achterliggende filosofie en strategie van Extinction Rebellion en toont bovendien nog eens aan waarom burgerlijk ongehoorzame actie juist nu zo belangrijk is. De documentaire is Engels gesproken met Engelstalige ondertiteling.

Bekijk hier de trailer: https://www.thetroublemakermovie.com/english-trailer-captions

Tijd: Maandag 20 juni, inloop 19:30, start 20:00
Locatie: Proeflokalen, Vispoortplein 16, Zutphen
Kosten: gratis, met een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee en zaalhuur
Aanmelden: via XRZutphen@protonmail.com

Details
Date:

juni 20

Time:

19:30 - 22:00

Evenement Categorie:

Anders, Community, Meeting

Organisator

Extinction Rebellion Zutphen

Email: XRZutphen@protonmail.com
Locatie

Proeflokalen

Vispoortplein 16

Zutphen

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR