Uitdagende modeshow op het 18 Septemberplein

De Klimaat Crisis Coalitie Eindhoven e.o. organiseert op zaterdag 12 maart een modeshow op het 18 Septemberplein. In het kader van de verkiezingen en als aanmoediging om groen te stemmen zullen de mannequins in opvallende outfits stellingen tonen waarmee we de partijen kleur laten kiezen. De modeshow start om 14:00 uur.

Verkiezingen

Op 16 maart a.s. zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Tijdens dit evenement willen we mensen oproepen om te gaan stemmen. Juist als je het moeilijk hebt, als je je zorgen maakt of het gevoel hebt dat het er niet toe doet. Een stem kan het verschil maken. Extreme partijen doen het vaker relatief goed, omdat zij hun achterban wel bereid vinden om hun stem te gebruiken. Dus laat jouw tegen geluid of het tegen geluid tegen het tegen geluid horen. IEDERE STEM TELT!

Stem keuze

Als je dan gaat stemmen, denk dan even na. Wat is het allerbelangrijkste voor jou? voor de stad, voor de wereld? Wat hebben we nu nodig? Wat is de grootste crisis die de mensheid bedreigt? Inderdaad, dat is de klimaatcrisis. Stormen, droogtes en branden zijn de voorbodes. Laten we zorgen dat het niet veel erger wordt en kiezen voor een groene gezonde stad. Een stad waarin de biodiversiteit toeneemt in plaats van afneemt, waar onze kinderen schone lucht inademen, waar ruimte is voor de fiets en de voetganger. Een stad waarin iedereen er warmpjes bij zit in goed geïsoleerde woningen en met lage energiekosten dankzij eigen opwek. Een stad die kiest voor duurzame groei. Een stad die de weg toont naar het oplossen van de klimaatcrisis. Er moeten keuzes gemaakt worden, laten dat groene keuzes zijn met een oog op de toekomst.

KCC

De Klimaat Crisis Coalitie Eindhoven e.o. is een incidenteel samenwerkingsverband van allerlei organisaties uit de regio die zich zorgen maken over het klimaat en vinden dat dit aandacht en actie nodig heeft. De modeshow wordt de derde actie van de KCC. Maart vorig jaar werd er een klimaatalarm demonstratie georganiseerd op het Stadhuisplein, in het najaar trokken we via Strijps S naar het 18 Septemberplein om aandacht te vragen de landelijke Klimaatmars in Den Haag van 6 november.

Details
Date:

maart 4

Time:

14:00 - 14:30

Evenement Categorie:

Actie

Event Tags:

Eindhoven, Verkiezingen

Organisator

Extinction Rebellion Eindhoven

Email: xreindhoven@protonmail.com Phone: 06 1399 2871
Locatie

18 Septemberplein

Eindhoven, Nederland, 5652 AK

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR