Voor-demonstratie Klimaatmars

Als opwarmer voor de demonstratie op 19 juni organiseert onze Klimaat Crisis Coalitie (KCC) in Eindhoven een vóór-demonstratie. Deze fotogenieke actie vindt plaats op zondag 12 juni van 13:30 – ca 13.50 uur op het bordes van de Catharinakerk.
DE ACTIE
We roepen zoveel mogelijk mensen op om, bij voorkeur in het groen gekleed, naar de Catharinakerk te komen. Deze vóór-demonstratie heeft het karakter van een relaxte fotosessie vanaf de trans van de kerktoren. Er komt een heel groot spandoek dat oproept tot ‘Rotterdam’. Daar staan we in een, liefst zo groot mogelijke, groep omheen. Een of twee mensen houden een korte toespraak, o.a. over het ambitieuze voornemen om Eindhoven in 2030 klimaatneutraal te maken.
VERVOLG
Dit beeld met daarin de oproep om op 19 juni naar Rotterdam te reizen en met de banners van alle groepen die de KCC ondersteunen, kunnen we allemaal delen op de socials. Wij delen hem met de pers. Daarmee roepen we al onze vrienden en familieleden op om zich aan te sluiten op 19 juni in Rotterdam.
19 JUNI
Op 19 juni vindt de landelijke klimaatmars plaats in Rotterdam. Hij start om 13:00 uur op de Binnenrotte. Dit is 1,3 km van het Centraal Station. Voor wie wil reizen we samen vanaf Centraal Station Eindhoven met de trein van 11:14 uur vanaf spoor 5.
WAAROM WEER EEN KLIMAATMARS?
De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer en de gevolgen daarvan zijn ernstig. In Nederland verloren mensen hun huis door overstromingen in Limburg, en elders lijden droogtes tot hongersnoden en verwoesten bosbranden gemeenschappen van mensen en dieren. De klappen vallen vooral bij mensen die de minste middelen hebben om zich tegen deze gevaren te weren. Binnen onze landsgrenzen, maar vooral ook ver daarbuiten. Toch doet Nederland al jaren te weinig om dit te voorkomen. Sterker nog, de Nederlandse overheid maakt de crisis alleen maar erger. Dit moet onmiddellijk stoppen!
EISEN
Wij eisen rechtvaardig klimaatbeleid. We kunnen de klimaatcrisis bestrijden én iedereen in Nederland en daarbuiten een waardig bestaan geven. Maar, dit gaat niet vanzelf. Met massaal protest kunnen we de politiek in beweging krijgen. Daarom bouwen we een sterke beweging die mens en klimaat boven de winst van grote vervuilers zet. Op 19 juni gaan we in Rotterdam de massaal de straat op, precies 30 jaar na de eerste klimaatconferentie. Terwijl politici blijven praten komen wij in actie. Doe met ons mee!
https://klimaatmars.nl/
Details
Date:

juni 12

Time:

13:30 - 13:50

Evenement Categorie:

Actie

Event Tags:

Demonstratie, klimaatmars

Organisator

Extinction Rebellion Eindhoven

Email: xreindhoven@protonmail.com Phone: 6 1399 2871
Locatie

Bordes Catharinakerk

Catharinaplein

Eindhoven

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR