Werken aan veerkracht

Vorig jaar stond de klimaatcrisis hoog op de agenda, maar sinds de lockdown zakt hij weer terug naar een plek onderaan de ladder. Ondertussen sneuvelen de steeds verontrustender klimaatrecords en maken politici misbruik van de coronacrisis om maatregelen uit te stellen. Dit uitstel vernietigt het leven op aarde in steeds hoger tempo.

Wat doet dit met je? Kan je de moed opbrengen om erover na te denken wat ons te wachten staat? Lukt het je om je gevoelens toe te laten, van woede of verdriet, maar ook van dankbaarheid voor het leven? Kan je dit met anderen delen, kan je woorden vinden om je uit te spreken en in actie te komen?

In een kleine groep van 5 tot 8 mensen zullen we deze vragen centraal stellen en met behulp van interactieve oefeningen ontdekken welke antwoorden er komen. De diepte in om sterker boven te komen – dรกt is werken aan veerkracht. We doen dit in een reeks van vijf wekelijkse bijeenkomsten op de zondagmiddag in de groene stadsoase van Nemoland aan de rand van het Westerpark in Amsterdam.

We willen graag een aantal weken samen optrekken; deelname betekent daarom deelname aan de gehele reeks.

De groep wordt geleid door Margriet Schager en Rob van Maanen. Zij hebben bij Manon Danker ervaring opgedaan met ‘The Work That Reconnects’, het werk van Joanna Macy. Dit werk zal onderdeel zijn van de bijeenkomsten. Voorkennis is niet nodig. Deze reeks is bedoeld voor mensen die net als wij betrokken zijn bij Extinction Rebellion. De voertaal is Nederlands.

Je kan je aanmelden voor de reeks door vรณรณr woensdag 15 juli dit ๐—ณ๐—ผ๐—ฟ๐—บ๐˜‚๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ in te sturen; we zullen dan even contact opnemen om wat meer informatie te geven en de wederzijdse verwachtingen af te stemmen.

๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ: zondagmiddag 13.30-16.30 uur
๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฎ: 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus
๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐˜€: Nemoland Westerpark, Overbrakerpad 2, Amsterdam
๐—ธ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป: we bieden deze reeks kosteloos aan; de ruimte wordt vergoed door XR; voor koffie en thee vragen we je om een donatie.
๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—น: Nederlands (these sessions will be in Dutch)

โ€œ๐˜–๐˜ง ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด ๐˜ธ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ข๐˜ค๐˜ฆ, ๐˜ง๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ค๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฐ๐˜ด ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ค๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ณ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ, ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ด๐˜ฐ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ต ๐˜ข๐˜ด ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ.โ€ ๐˜‘๐˜ฐ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ข ๐˜”๐˜ข๐˜ค๐˜บ

Details
Date:

augustus 16

Time:

01:30 pm - 04:30 pm

Organizer

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: xr.amsterdam@protonmail.com
Venue

Nemoland Westerpark

Overbrakerpad 2

Amsterdam, Nederland, 1014 AZ