XR Amsterdam – Meeting Politieke Strategie

Doel

Politieke strategie ontwikkelen; bijvoorbeeld via acties, de parlementaire politiek of het bedrijfsleven. Hierbij kan je denken aan…

  • Onderzoek naar grote thema’s zoals de subsidies aan de fossiele industrie (Shell), staatssteun aan KLM, een burgerberaad voor het klimaat of zaken als groenwassen (greenwashing).
  • Wij werken nauw samen en kunnen dienstbaar zijn aan andere cirkels binnen de beweging als het gaat om formuleren van doelwitten, strategie, eisen, etc;
  • Bij een actie tegen een pensioenfonds schrijven wij als cirkel bijvoorbeeld speeches om tijdens de demonstratie voor te kunnen dragen.
  • Momenteel zijn we met de cirkel met de gemeenteraadsverkiezingen en -formatie bezig. We willen bereiken dat deze verkiezingen en formatie in Amsterdam de klimaatcrisis als hoofdthema hebben.

Wij hebben om de week, op de oneven weken op de maandag om 20.00 uur een vergadering in een meetingruimte de Nieuwland (adres Pieter Nieuwlandstaat 93, Amsterdam) met daarna tijd om na te praten.

Als je hier enthousiast van wordt, sluit je dan bij ons aan! Voor meer informatie kan je contact opnemen met Bas (06-52457405).

Tijdsbesteding: 1–5 uur / week
Voertaal: Nederlands

Details
Date:

april 11

Time:

20:00 - 21:30

Evenement Categorie:

Meeting

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Phone: 0652457405
Locatie

NieuwLand

Pieter Nieuwlandstraat 93

Amsterdam, Nederland, 1093 XN

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR