infoavond XR Drenthe (+ AGs maken)

Dit is een gecombineerde avond: beide delen kunnen los van elkaar bezocht worden.
Na het introductie-deel volgt het deel waarin affiniteitsgroepen (AGs) gevormd worden. Een AG is een groepje van 6-12 mensen waarmee je aan de diverse acties in de Rebellie eind mei kunt meedoen.

 

Intro XR

Extinction Rebellion betekent ‘verzet tegen uitsterven’. Dat klinkt dramatisch en dat is het ook. Want wat gebeurt er? De klimaatcrisis ontwricht op steeds grotere schaal onze maatschappij. Eén miljoen planten- en diersoorten dreigen uit te sterven door vervuiling en ecologische vernietiging. De wetenschap zegt dat we NU moeten handelen om erger te voorkomen. Helaas doet onze overheid dit nauwelijks en verzaakt daarmee haar zorgplicht. De rekening komt op het bordje van mensen die er vaak niks aan kunnen doen, zoals jonge generaties.

Maak je je hier ook zorgen over? Kom naar de informatiebijeenkomst van XR Drenthe! In gezamenlijke actie ligt hoop voor een betere toekomst.

 

Programma

DEEL 1
19:00 inloop
19:10 – 19:50 introductie Extinction Rebellion

DEEL 2
20:00 – 20:15 uitleg affiniteitsgroepen en overzicht van acties tijdens Rebellieweek
20:15 – 21:00 kennismaken met elkaar en AGs samenstellen
21:00 – 22:00 bier en chips, napraten

Bij deelname graag aanmelden per mail.

Details
Date:

mei 11

Time:

19:00 - 21:00

Evenement Categorie:

Community, Lezing

Organisator

Extinction Rebellion Drenthe

Email: xrdrenthe@protonmail.com
Locatie

Buurthuis Noorderhoek

Mussenakkers 1A

Beilen

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR