XR Reflect and Connect Circle

Reflecteren en verbinden

In de veilige ruimte, de safe space, tijdens onze September Rebelliie, werd een idee geboren: zouden we niet een cyber-safe-space kunnen openen?
Rebelleren kunnen we niet alleen!! Aan de basis van onze natuur ligt de verbinding die we met elkaar en de wereld om ons heen hebben. Rebellie vraagt veel van ons. Zeker in deze tijden van wereldwijde crisis.

Het idee vond vruchtbare grond; we hebben tijd en ruimte nodig om al onze ervaringen te verwerken, of het nu komt na een grote actie, het verwerken van nieuws over de toestand van de aarde of het navigeren in de dagelijkse levenservaringen. We zijn blij dat we jullie uit kunnen nodigen om deel te nemen aan de reguliere ‘Reflect en Connect’-sharing cirkel.

Rebellie kan intens en spannend zijn: het ontmoeten van nieuwe mensen, hoge energie, fysieke uitdagingen, veel op het spel staan en omgaan met onzekerheid en verandering. Het heeft tijd en ruimte nodig om al deze ervaringen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau te verwerken.

Met deze cirkel willen we een mogelijkheid creëren om in te checken bij onszelf en bij elkaar. Een mogelijkheid om te delen, te ontmoeten en in contact te blijven met andere rebellen, overal in het land, ondanks de steeds veranderende regels met betrekking tot COVID 19
We beginnen elke cirkel met een geleide mindfulness oefening om te gronden en in te checken met onszelf. Dan openen we de ruimte om te delen wat er voor je leeft in je leven op dit moment en met betrekking tot de rebellie. Laten we samenkomen, delen, ademen, nadenken en ons verbinden!

Dit is voor elke rebel die:

  • een ondersteunende ruimte zou kunnen gebruiken om te reflecteren op hun ervaringen binnen XR…
  • Zou uit hun hoofd willen komen, in hun lichaam…
  • In contact wil komen met andere rebellen
  • een veilige ruimte nodig heeft nodig om ervaringen te delen en emoties te verwerken.

We willen een ruimte bieden waar elke ervaring welkom en gerespecteerd is, ook als ze niet ‘positief’ of ‘leuk’ zijn, of met emoties komen. We zijn hier om elkaar te ondersteunen in ons proces, omdat we geloven dat het nemen van verantwoordelijkheid voor ons persoonlijk en gemeenschappelijk welzijn essentieel is in de regeneratieve cultuur en nodig is om stand te kunnen houden in onze rebellie.

De kring zal worden gehost in het Nederlands of Engels, afhankelijk van de deelnemers.

Check de XR NL Facebook evenementen om op de hoogte te blijven.
Voor vragen: rebel.safespace@gmail.com

Over de facilitators:
Irene is een oude verpleegster en een ervaren gids op het gebied van leven en sterven. Ze is geboren voor XR, facilitator van online rouwcirkels, DJ Bottenvrouw in XR’s ‘Oma’s Huiskamer’ en co-creëert onze mooie rebellie voor het leven.

Anna is een opstandige geest, yogadocente en persoonlijke ontwikkelingscoach. Nadat ze op haar 19e aan activisme was opgebrand, leerde ze al vroeg dat activisme een bron van uitputting van lichaam, geest en ziel kan zijn. Ze begeleidt nu andere mensen die opstaan om meer regeneratief te worden en helpt bij het creëren van een duurzame activistische culturefur binnen organisaties.

Instagram

Details
Date:

oktober 18

Time:

13:00 - 15:00

Evenement Categorie:

Community

Organisator

De Grenswalker

Email: rebel.safespace@gmail.com
Locatie

Online

Online

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR