YMERE GA ISOLERE!!

Op 1 maart 2022 stonden wij bij een kantoor van Ymere in Noord om te eisen dat Ymere sociale huurwoningen ging isoleren. We aten soep met de buurt en er waren ook sprekers van bewonersverenigingen, burgerbewegingen en politieke partijen die hun sympathie uitspraken.

Amsterdam staat namelijk, nog steeds, vol met slecht geïsoleerde woningen. Veel mensen in Amsterdam leven in energie-armoede. Dit is sinds 1 maart alleen maar erger geworden met de situatie in Oekraïne. Niet alleen rijzen de energieprijzen de pan uit, ook hebben veel woningen een energielabel E of lager.

Op zowel korte als lange termijn is isoleren de meest duurzame optie. De gemeente wil echter liever iedereen op stadswarmte en heeft een deal gesloten met Vattenfall om dit te realiseren. De woningcorporaties zijn blij dat ze hierdoor geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen. Voor mensen die zich blauw betalen om in een warm huis te kunnen leven, is er geen alternatief.

Onlangs heeft de overheid aangekondigd dat ze van plan zijn om het warmtenet in publieke handen te brengen. Hierop zijn direct de werkzaamheden aan de warmte-infrastructuur stilgelegd. Dit is nu dus HET moment om weer aandacht te vragen voor wat alsnog de meest voor de hand liggende optie is: isolatie.

Wij gaan dus opnieuw naar Ymere en eisen dat ze verantwoordelijkheid nemen door in te zetten op isolatie van sociale huurwoningen, of anders korting te geven op de huur. We nodigen alle buurtbewoners, activisten en sympathisanten uit bij het hoofdkantoor van Ymere om deze problemen te bespreken. Samen laten wij zien wat we van ze vinden. Voor de goede moed zal er ook weer iets te eten geserveerd worden.

Details
Date:

december 8

Time:

16:00

Evenement Categorie:

Meeting

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Locatie

Jollemanhof 21

Amsterdam, Nederland, 1019GW

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR