Bekijk alle posities

Producent/Project Manager SOS Klimaatjournaal

Media & Communicatie, XR NL

Verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor de productie van een uitzending van een SOS Klimaatjournaal'. Je zorgt er voor dat alle benodigde middelen en know-how bij elkaar komen om in januari een videoproductie klaar te hebben om online te streamen.

Beschrijving

Achtergrond: Op 2 november lanceerde een groep Rebellen de community XR Nieuwsmedia. Het doel van de community is om door actie te voeren, het publieke debat aan te zwengelen en zelf creatieve content te creëren de media aan te zetten tot betere klimaatverslaggeving. Haar eerste daad is een campagne gericht op de NOS. De lancering van een SOS Klimaatjournaal-website, met daarop een ‘SOS Klimaatjournaal’ is daar een onderdeel van. Wat: Een voorbeelduitzending van het ‘SOS Klimaatjournaal’: Een letterlijke kopie van het NOS-journaal (zelfde studio, fysiek of digitaal nagemaakt, zelfde stijl) volledig over de klimaat- en ecologische crisis van 5 minuten lang. *Deze tekst is aangepast om beter recht te doen aan de intentie van XR Nieuwsmedia. Doel: Laten zien hoe berichtgeving over de klimaat- en ecologische crises eruit zou moeten zien. Wanneer: Gereed voor uploaden/streamen tussen 15 en 30 januari.

Vereisten

Je bent een regelneef & teamspeler met een neus voor (en idealiter ervaring met) videoproducties. Je kunt prima omgaan met deadlines.

Tijdsbesteding

1–5 uur / week

Geïnteresseerd?

Neem contact op met de rolmedewerker!

Email: paul.hendriksen@aardehuis.nl
Mattermost: @paulh_xr
Telefoonnummer: nvt