Bekijk alle posities

Producent/Project Manager Klimaatjournaal

Media & Communicatie, XR NL

Gepubliceerd op 13/11/2020
Verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor de productie van een fake-uitzending van een NOS 5 voor 8 Klimaatjournaal'. Je zorgt er voor dat alle benodigde middelen en know-how bij elkaar komen om op de deadline half december een videoproductie klaar te hebben om online te streamen.

Beschrijving

Achtergrond: Op 2 november lanceerde een groep Rebellen de community XR Nieuwsmedia. Het doel van de community is om door actie te voeren, het publieke debat aan te zwengelen en zelf creatieve content te creëren de media aan te zetten tot betere klimaatverslaggeving. Haar eerste daad is een campagne gericht op de NOS. De lancering van een fake NOS-website, met daarop een ‘5 voor 8 klimaatjournaal’ is daar een onderdeel van. Wat: Een voorbeelduitzending van het ‘5 voor 8 klimaatjournaal’: Een letterlijke kopie van het NOS-journaal (zelfde studio, fysiek of digitaal nagemaakt, zelfde stijl) volledig over de klimaat- en ecologische crisis van 5 minuten lang. Doel: Laten zien hoe berichtgeving over de klimaat- en ecologische crises eruit zou moeten zien. Wanneer: Gereed voor uploaden/streamen tussen 7 en 20 december.

Vereisten

Je bent een regelneef & teamspeler met een neus voor (en idealiter ervaring met) videoproducties. Je kunt prima omgaan met deadlines.

Tijdsbesteding

1–5 uur / week

Solliciteer

Neem contact op met de rolmedewerker om te solliciteren of om meer informatie op te vragen.