Actietraining

Actietraining Training of lezing

24 januari 2023

18:00 tot 21:30

Utrecht

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom





Dinsdag 24 januari om 18:00 uur in Utrecht is je laatste kans om aan een live Actietraining deel te nemen in aanloop naar de volgende Stop Fossiele Subsidies: blokkade A12 in Den Haag (28 januari)!  Ook voor deelname aan andere XR-acties is deze training 100% geschikt.



Wil je meedoen met de acties van XR, dan is het zeer aan te raden van tevoren een Actietraining te hebben gehad. Om het even of je aan acties wil meedoen met een hoog risico op arrestatie, of juist niet. En ook als je dat voor jezelf nog niet helder hebt, is deze training dé plek om daar achter te komen.

Tijdens de training leer je alles over

🔴 hoe het is om mee te doen met een XR-actie en hoe we die organiseren,
🔴 wat een Affiniteitsgroep is en wat het nut is tijdens een actie,
🔴 wat de juridische gevolgen zijn van burgerlijke ongehoorzaamheid,
🔴 hoe we bij XR aankijken tegen geweldloosheid en waar jij zelf de grens trekt,
🔴 de-escalatietechnieken die je kunt inzetten.




We zullen je er alles over vertellen! We doen wat oefeningen en er is voldoende tijd voor vragen. Na de training is de opzet dat je voor jezelf helder hebt of je mee gaat doen aan een verstorende actie, en zo ja, dat je daarvoor de juiste 'tools' hebt gekregen .

De training vindt plaats in Utrecht, nabij ofwel station Utrecht Vaartsche Rijn of Utrecht Zuilen. De uiteindelijke lokatie is afhankelijk van het aantal deelnemers, dus het is van belang dat je je via het onderstaande formuliertje aanmeldt! We geven dan in de mail de lokatie door.

Meld je hier aan voor de training!


We starten om 18:00 uur. Om plm 19:00/19:30 uur eten we gezamenlijk (potluck), neem dus je eten mee om te delen (of voor jezelf als je een strikt dieet volgt).

 




Belangrijke aanvullende info:

Voor iedereen die wil deelnemen aan de A12-actie op 28 januari is er een speciale Signalgroep. In die groep krijg je alle relevante informatie, zoals datum en link voor de actie-briefing, een paklijst, belangrijke updates en zo meer.

Wil je meedoen op de 28ste, dan kun je je hier voor die groep aanmelden: https://signal.group/#CjQKIJIjoz0Ggz5Pd4TtcsxwxvC99D8EaupJaxp9u4aFzoc0EhBSTVBwCsoecK9hAymPCwWI

Locatie

Utrecht