Money Rebellion is een groep binnen Extinction Rebellion. Wij richten onze pijlen op de financiële sector, die een cruciale rol speelt in het in stand houden van de fossiele industrie. Ons doel is de grote geldstromen van banken, pensioenmaatschappijen en verzekeraars te verleggen van de fossiele industrie naar duurzame initiatieven.

Money Rebellion is voortgekomen uit de succesvolle acties van Extinction Rebellion bij pensioenfonds ABP. Wij eisen van hen dat zij hun miljarden aan beleggingen in olie-, gas- en kolenbedrijven direct zouden terugtrekken. De campagne bestond onder meer uit bezettingen van de lobby van de hoofdkantoren van ABP in Amsterdam en Heerlen. In oktober 2021 kondigde ABP aan helemaal uit fossiel te stappen.

De laatste tijd voeren wij actie bij ING bank, dat in Nederland met afstand de grootste financier is van de fossiele industrie. Daarmee is jaarlijks tot wel 11 miljard euro gemoeid. Met bezettingen van het hoofdkantoor en kantoren door het hele land, flyer-acties voor medewerkers op het hoofdkantoor en onze actieve participatie bij aandeelhoudersvergaderingen voeren wij de druk op ING op om uit fossiel te stappen. Op onze website www.ingdebankvanfossielnederland.nl lees je hier meer over.

Iedereen die vindt dat financiële instellingen banken geen geld moeten stoppen in het in stand houden van de fossiele sector kan zich bij ons aansluiten.